«Ψαροχώρι»: Εις τον αφρό των Αμπελοκήπων

Μια αχνιστή και άψογη κακαβιά ήταν το ιδανικό ξεκίνημα εκείνης της πολύ κρύας βραδιάς που βρεθήκαμε στο λευκοντυμένο ψαρο-εστιατόριο, δυο βήματα από την πλατεία Μαβίλη.

«Ψαροχώρι»: Εις τον αφρό των Αμπελοκήπων

Μια αχνιστή και άψογη κακαβιά, με τα ψάρια και τα λαχανικά της μελωμένα και το ζωμό της ρευστό, αλλά όλο ουσία, ήταν το ιδανικό ξεκίνημα εκείνης της (πολύ κρύας) βραδιάς που βρεθήκαμε στο «Ψαροχώρι». Το λευκοντυμένο ψαρο-εστιατόριο μπορεί να μη βρίσκεται πάνω σε κάποια θάλασσα (πέρα ίσως από τη… λαοθάλασσα της πλατείας Μαβίλη), ο Μάριος Τσαλάκος ωστόσο, επικεφαλής της ομάδας που το τρέχει και ευγενέστατος οικοδεσπότης, έχει καλές άκρες για φρέσκο ψάρι που καταφτάνει κυρίως από την Κάλυμνο και το Πόρτο Χέλι και μπορείς να δοκιμάσεις σε διάφορες εκδοχές.

«Ψαροχώρι»: Εις τον αφρό των Αμπελοκήπων - εικόνα 1

Η σφυρίδα πρασοσέλινο με αγκινάρα και καρότο είναι ένα ωραίο comfort πιάτο με τις αρετές του καλοφτιαγμένου μαγειρευτού και το ψάρι του αφρός, ενώ το ψάρι ημέρας (στη δική μας περίπτωση στείρα) που ψήνεται στο αλάτι και φλαμπάρεται μπροστά σου είναι σπεσιαλιτέ που αξίζει να βρει θέση στο τραπέζι.

«Ψαροχώρι»: Εις τον αφρό των Αμπελοκήπων - εικόνα 2

Μην προσπεράσετε τις σαλάτες (είναι και οι τρεις δροσερές και καλοφτιαγμένες) και βάλτε πλάι τους την πρωτότυπη και αρκούντως αψιά, χάρη στο λάιμ που περιέχει, μους αβοκάντο, αλλά και το καπνιστό σκουμπρί που αποζητά άφθονο λεμόνι και τσίπουρο για συνοδεία. Για το τέλος, δικό τους γρανιτένιο σορμπέ, γαλακτομπούρεκο σε στιλ μιλφέιγ με τραγανά φύλλα και απαλή κρέμα, όπως και προφιτερόλ με ωραία σου και άγλυκη γέμιση.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαροχώρι

Τσόχα 21, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.