Καλωσόρισες «Aperio Cucina & Vino» στον Χολαργό

Το «White Spoon» απέκτησε μόλις αδερφάκι που παρλάρει ιταλικά.

Καλωσόρισες «Aperio Cucina & Vino» στον Χολαργό

Ο χτιστός φούρνος που δεσπόζει στο μέσον περίπου του στιλάτου «Aperio Cucina & Vino» που μόλις άνοιξε στο Χολαργό, σε προϊδεάζει για την ιταλική γευστική πλεύση, το ντεκόρ πάλι ποντάρει ιδιαίτερα στο συνδυασμό του φυσικού ξύλου με τα πετρόλ στοιχεία και τα φυτά εσωτερικού χώρου δημιουργώντας περιβάλλον θαλπωρής.

Το ολοκαίνουργιο αδερφάκι του «White Spoon», που ουσιαστικά πυροδότησε την πιάτσα του Χολαργού και έπειτα επεκτάθηκε και στην Αγία Παρασκευή με το «Big Spoon», ανοίγει από το πρωί για καφέ, μια πιαντίνα με προσούτο San Daniele, αβγά ποσέ σε φοκάτσια αρωματισμένη με δεντρολίβανο και άλλες προτάσεις για ιταλιάνικο brunch, και συνεχίζει με κλασικές γεύσεις της Μπότας: αραντσίνι με γκουαντσιάλε, πεκορίνο και πέστο λιαστής ντομάτας, μοσχαρίσιο καρπάτσιο και βιτέλο τονάτο για την αρχή, μια αυθεντική καρμπονάρα ή παπαρδέλες αλά νορτσίνα με λουκάνικο και πάστα τρούφας για τη συνέχεια, μαζί φυσικά και με άλλες προτάσεις και πίτσα κατευθείαν από τον φούρνο όπως αυτή με σάλτσα γλυκοπατάτας με μοτσαρέλα, φιλέτο καπνιστού μοσχαριού και τσιμιτσούρι. Κρασιά από τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα, κοκτέιλ και DJ καθημερινά με μουσικές ‘80s-‘90s και τζαζ.

Tip: το όμορφο πατάρι του με το μοναστηριακό τραπέζι και την πλήρως λειτουργική κουζίνα κάνει ήδη σουξέ με παρέες που το κλείνουν ολόκληρο για τις συγκεντρώσεις τους.

Καλωσόρισες «Aperio Cucina & Vino» στον Χολαργό - εικόνα 1

Περισσότερες πληροφορίες

Aperio Cucina & Vino

Λεωφ. Μεσογείων 258, Χολαργός
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.