Ο «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» της Κηφισιάς γίνεται 10 ετών

Και το γιορτάζει μέχρι τις 7/11 σε... αναμμένα κάρβουνα, κερνώντας κρασί.

Ο «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» της Κηφισιάς γίνεται 10 ετών

Τα δέκατα γενέθλιά του γιορτάζει ο «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» της Κηφισιάς, το ένα από τα τέσσερα μέλη της οικογένειας των ζεστών εστιατορίων με το νοσταλγικό ντιζάιν που απλώνεται ακόμα στο Σύνταγμα, το Χαλάνδρι και τα Πατήσια.

Το εστιατόριο στον πεζόδρομο της οδού Δροσίνη θα βρίσκεται μέχρι τις 7/11 σε... αναμμένα κάρβουνα, δίνοντας έμφαση στα εκλεκτά κρεατικά στη σχάρα, προσφέροντας για κέρασμα ένα ποτήρι κρασί από επιλεγμένα ελληνικά οινοποιεία.

Τα εορταστικά πιάτα περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, πανσετάκια μαριναρισμένα στα κάρβουνα με ζεστή λαχανοσαλάτα αρωματισμένη με ξινόμηλο και μαντζουράνα (με κέρασμα ένα ποτήρι Αγιωργίτικο «Παπαϊωάννου»), σταβλίσια μπριζόλα στα κάρβουνα με ψητή ντομάτα και πατάτες baby (με κέρασμα ένα ποτήρι βιολογικό merlot «Πόρτο Καρράς») αλλά και picanha black angus με πουρέ παντζαριού αρωματισμένο με λάδι λευκής τρούφας και κέρασμα ένα ποτήρι από το επετειακό «Είκοσι» (Syrah, Merlot και Ξινόμαυρο), εμφιαλωμένο ειδικά για την περίσταση.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Δροσίνη 12-14, Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.