Εσείς πόσα νόστιμα bites αντέχετε;

Το νέο Bitebox στο Κουκάκι φιλοδοξεί να κάνει μόδα τα poffies. Μάθετε περισσότερα νέες λαχταριστές μπουκίτσες ζύμης…

Εσείς πόσα νόστιμα bites αντέχετε;

Κάνοντας μια βόλτα στο Κουκάκι, στην Βεΐκου, τα βλέμματα τραβάει ένα λιλιπούτειο χαρούμενο all day μαγαζί, που αποτελεί πρόσφατη προσθήκη, το Bitebox…

Τα λίγα άσπρα τραπέζια του κάνουν φοβερή αντίθεση με τα έντονα μωβ μαξιλάρια και το πράσινο που κυριαρχεί στον τοίχο και στα ωραία φυτά. Γενικά, ο χώρος είναι cozy και σου φτιάχνει την διάθεση με τα χρώματα, τις εμβόλιμες γήινες νότες και τον αυτοσχέδιο κήπο, δημιουργώντας το κατάλληλο ανεβαστικό συναίσθημα για να περάσεις στη δοκιμή του πρωτότυπου μενού.

Δυο νέοι άνθρωποι, η Αγάπη Σαλαμόζη και Κωνσταντίνος Κανταρτζής, βρίσκονται πίσω από την φρέσκια ιδέα με την όμορφη αισθητική και επιμελούνται έναν δροσερό και μοντέρνο κατάλογο με νόστιμο brunch, ευχάριστα τσιμπολογήματα, πρωτότυπα bites και δημιουργικά cocktails.

Εσείς πόσα νόστιμα bites αντέχετε; - εικόνα 1

Ξεκινήστε με έναν inhouse αρωματικό καφέ ή με τις πολύ καλές σπιτικές λεμονάδες και συνδυάστε τα με κάποια λιχουδιά από τις προτάσεις του brunch, όπως είναι οι ομελέτες, τα scrambled eggs, οι πολύχρωμες σαλάτες, οι ψητές πατάτες και τα ιδιαίτερα σάντουιτς με φρέσκα υλικά. Έχετε ήδη κάνει την κατάλληλη προθέρμανση για να βουτήξετε στην κύρια προχωρημένη πρόταση του μαγαζιού, τα νέα poffies: πρόκειται για αφράτες μπουκίτσες ζύμης -σκέτη αποκάλυψη στον ουρανίσκο. Το εντυπωσιακό είναι ότι ψήνονται εκείνη τη στιγμή που τις παραγγέλνεις, μπροστά σου, σε ειδική συσκευή!

Εσείς πόσα νόστιμα bites αντέχετε; - εικόνα 2

Πρέπει να δοκιμάσετε και τις αλμυρές και τις γλυκές εκδοχές. Στην περίπτωση που κάνετε το γευστικό τσεκ, στην πρώτη κατηγορία πολύ καλά είναι τα poffies γεμιστά με κοτόπουλο, μπέικον και κρέμα γάλακτος. Γι αυτούς που θέλουν κάτι πιο δυνατό, αξίζει η δοκιμή της εκδοχής με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά και παρμεζάνα και για όσους προτιμούν τα θαλασσινά, εκείνο με «γαρίδες σαγανάκι». Επίσης, υπάρχει πολύ καλή επιλογή για vegeterian, με ντομάτα, φέτα, πέστο και πάστα ελιάς. Πάμε στην επόμενη, στην αγαπημένη γλυκιά κατηγορία. Εδώ, μπορείτε να γίνετε όσο σκανταλιάρηδες θέλετε και να προσθέσετε από μέλι, διαφορετικές σοκολάτες ή καραμέλα βουτύρου, μέχρι τριμμένα μπισκότα.

Εσείς πόσα νόστιμα bites αντέχετε; - εικόνα 3

Η ενότητα των cocktails αξίζει ιδιαίτερη προσοχή και επαναλαμβανόμενες δοκιμές. Η λίστα περιλαμβάνει 17 signature συνταγές, που είναι μια και μια και φλερτάρουν με όλες τις επιθυμίες, γλυκές, ξινές, πικρές και πικάντικες. Μερικά από αυτά που ξεχωρίζουν είναι το ξινόγλυκο Gelly με γοητευτική καραμέλα να εμπλουτίζεται με αρώματα από το ρούμι, το passion fruit και τον χυμό ροδάκινο. Πολύ εντυπωσιακό, επίσης, είναι το Jungle Fire. Έρχεται σερβιρισμένο με καραμελωμένο ανανά και κρύβει το δυνατό γευστικό ντουέτο του ρουμιού με τη βότκα σ’ ένα φόντα με ανανά, ροδάκινο και λεμόνι. Γι αυτούς που θέλουν κάτι πιο χειμωνιάτικο, το apple pie είναι φοβερό, με σπιτικό πουρέ μπισκότου και κανέλα και συναγωνίζεται τα άλλα ζεστά ροφήματα, όπως είναι το σπιτικό οινόμελο και οι τρομερές σοκολάτες…

i Bitebox | Βεΐκου 84, Αθήνα | 21 0923 7817

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια