3 ιδέες για την Dia de los Muertos που πλησιάζει

Εσύ τι θα κάνεις αυτήν την ημέρα που και νεκρούς ανασταίνει;

3 ιδέες για την Dia de los Muertos που πλησιάζει

H Dia de los Muertos, αυτό το τρόπον τινά Ψυχοσάββατο του Μεξικού, είναι η ημέρα που σύμφωνα με την παράδοση οι νεκροί επιστρέφουν στη γη, και οι οικείοι τους τούς υποδέχονται όχι με φόβο, αλλά με βέρο λατινοαμερικάνικο πάθος! Στο ρυθμό της γιορτής συντονίζονται τα μεξικάνικα εστιατόρια της πόλης, στήνοντας σκηνικό φιέστας με ζωντανές μουσικές, face painting και ασφαλώς πολύ χορό.

Το μεξικάνικο ζευγάρι των «Amigos» γιορτάζει την Ημέρα των Νεκρών στις 31/10 στη Νέα Σμύρνη και την 1/11 στη Γλυφάδα με ένα ξεχωριστό πάρτι με live salsa και τη signature Amigos Frozen Margarita στην ειδική τιμή των €5.

3 ιδέες για την Dia de los Muertos που πλησιάζει - εικόνα 1
«Dos Hermanos»

Το «Dos Hermanos» της Κηφισιάς θα δονείται και αυτό σε live latin ρυθμούς (1/11), με χορό και τα κοκτέιλ Los Muertos, Zombie και Kinky Margarita κομμένα και ραμμένα στο πνεύμα της γιορτής.

Στο κέντρο, τέλος, στο φρέσκο και πολύχρωμο «Mamacita» της Απόλλωνος, ο εορτασμός θα διαρκέσει από την Παρασκευή έως και την Κυριακή 4/11, με νεκροκεφαλές, κεριά, μπαλόνια και άλλα memorabilia, αλλά και ζωντανή μουσική με συγκροτήματα από το Μεξικό και τη Λατινική Αμερική και άφθονη tequila συνοδεία nachos, tacos, quesadillas και burritos.

3 ιδέες για την Dia de los Muertos που πλησιάζει - εικόνα 2
«Mamacita»

Περισσότερες πληροφορίες

Amigos

Κύπρου 65Α, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Amigos

Μεγ. Αλεξάνδρου 70, Ν. Σμύρνη
  • Ethnic κουζίνες

Mamacita - Taquería y Coctelería

Απόλλωνος 9Β, Πλάκα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
09/05/2024

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.