Ο Άγγελος Λάντος στο τερέν του comfort food

O εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ επιμελείται το νέο μενού ενός δημοφιλούς στεκιού του Χαλανδρίου ποτίζοντας το comfort food με μοντέρνες τεχνικές.

Ο Άγγελος Λάντος στο τερέν του comfort food

O εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ επιμελείται το νέο μενού ενός δημοφιλούς στεκιού του Χαλανδρίου ποτίζοντας το comfort food με μοντέρνες τεχνικές.

Ο Άγγελος Λάντος στο τερέν του comfort food - εικόνα 1

Με το που άνοιξε τις πόρτες του στο Χαλάνδρι, το «Penny Lane» διάλεξε επίσημα στρατόπεδο –comfort food– και τώρα, τρεισήμισι χρόνια μετά, που αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα, δεν αλλαξοπίστησε. Το οικείο και καθησυχαστικό αμερικάνικων τόνων φαγητό παραμένει πάντα στο επίκεντρο, πλέον όμως το δημοφιλές στέκι έχει έναν γαστρονομικό άσο στο μανίκι του: ο σεμνός και εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ της «Σπονδής» Άγγελος Λάντος επιμελείται το νέο μενού, παίζοντας σε ένα τερέν στο οποίο δεν τον έχουμε συνηθίσει.

Ο Άγγελος Λάντος στο τερέν του comfort food - εικόνα 2

Η ομάδα περιγράφει τη νέα κατεύθυνση ως «comfort food υψηλής τεχνικής», όπερ στην πράξη σημαίνει μια σειρά από μοντέρνες αμερικάνικες συνταγές, διανθισμένες με αγγλικά και λατινομερικάνικα στοιχεία, που αξιοποιούν σύγχρονες τεχνικές και βασίζονται σε προσεγμένες πρώτες ύλες (βλ. κρέατα από την Αμερική, την Αργεντινή και από μια φάρμα στα Τρίκαλα) και όλα φτιάχνονται επιτόπου (dressing, σάλτσες κ.ά.).

Παρότι τα νέα πιάτα δουλεύονται ακόμη, ορισμένα, σαν τα Puebla meatballs –κεφτεδάκια γεμιστά με παλαιωμένο τσένταρ, τα οποία σερβίρονται με τηγανητές πιπεριές jalapenos και σπιτική κρέμα από διάφορα παλαιωμένα τυριά– ήδη κυκλοφορούν στα τραπέζια. Όσο για τα υπόλοιπα, δεν θα αργήσουμε να τα δοκιμάσουμε. Το εξελιγμένο concept θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές Οκτωβρίου, δίνοντας έμφαση και στο pairing φαγητού ποτού, με κοκτέιλ του Σπύρου Μινέτου, ελληνικές ετικέτες κρασιών και μπίρες από μικροζυθοποιίες από την Ελλάδα και τη Σκανδιναβία.

Περισσότερες πληροφορίες

Penny Lane

Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.