Ένα... μαμούθ νέας κοπής

Στο «Mammoth Slow Food» θα φας καθημερινό φαγητό σύγχρονο, φιλικό και cool στη δροσιά μιας μικρής πράσινης πλατείας των Βριλησσίων.

Ένα... μαμούθ νέας κοπής

Στο «Mammoth Slow Food» θα φας καθημερινό φαγητό σύγχρονο, φιλικό και cool στη δροσιά μιας μικρής πράσινης πλατείας των Βριλησσίων.

Ένα... μαμούθ νέας κοπής - εικόνα 1

O κατάλογος –κι είναι πλούσιος– αλλάζει καθημερινά στο «Mammoth», που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια με σκοπό, αρχικά τουλάχιστον, ν’ αλλάξει το τοπίο του delivery στη γύρω περιοχή με μια πιο προσεγμένη πρόταση. Πατώντας στις αρχές του κινήματος Slow Food, που εστιάζει στο τοπικό φαγητό και στις τοπικές/εποχικές πρώτες ύλες, με μια γευστική βεντάλια που από πολλές διαφορετικές πλούσιες σαλάτες περνάει σε πικάντικο μαρινάτο γαύρο και ζουμερή σαρδέλα γεμιστή με κρεμμύδι και μυρωδικά για να φτάσει μέχρι ένα πολύ ευχάριστο ελαφρομαγειρεμένο συκώτι σβησμένο με Μαυροδάφνη και σερβιρισμένο με πουρέ πατάτας ή ένα χορτοφαγικό μπιφτέκι με βάση τη φακή και τη βιολογική κινόα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα γούστων και αναγκών.

Ένα... μαμούθ νέας κοπής - εικόνα 2

Για τα ένα-δύο πιάτα με... αμερικάνικο touch, όπως το pulled pork (μαδημένο χοιρινό που σιγομαγειρεύεται στη γάστρα), το οποίο μπαίνει σε ψωμάκι μπέργκερ με τσίλι, σάλτσα BBQ και σαλάτα coleslaw, υπάρχει εξήγηση. Ο ιδιοκτήτης Γιάννης Τσεσμελής δούλευε επί χρόνια στο τερέν κάμερα/παραγωγή στην άλλη όχθη του Ατλαντικού προτού αποφασίσει να επιστρέψει στην Αθήνα κι από το πλατό του Λάρι Κινγκ να βρεθεί στα Βριλήσσια. Κάτι έκανε καλά με το Μαμούθ του, πάντως.

To μικρό μπιστρό της οδού Θέτιδος αποδείχτηκε ήρεμη δύναμη. Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που εκτός από το να περάσουν και να πάρουν το πακέτο τους, κάθονται μεσημέρι ή βράδυ στα τραπέζια με φόντο τις χρωματιστές ποπ γεωμετρίες της σχεδιάστριας και αρχιτεκτόνισσας Bela Louloudaki στο εσωτερικό του κομμάτι που μοιάζει με hip diner ή εκείνα στην απέναντι πλευρά του δρόμου, δίπλα στα δέντρα και τα φυλλώματα της μικρής Πλατείας Ελευθερίας. Καθισμένος στις μινιμαλιστικές μεταλλικές καρέκλες με τα γκρι μαξιλαράκια, χαζεύοντας τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια απέναντι, ξεχνάς ότι παραδίπλα στη Λεωφόρο Πεντέλης έχει κίνηση, χαλαρώνεις κι ακούς τα τζιτζίκια. Urban εξοχή...

Ξεχωρίσαμε

Ένα... μαμούθ νέας κοπής - εικόνα 3

Μπρουσκέτες με σκουμπρί

Πάνω στο ψωμάκι ένα ολόκληρο βουνό από κομμένο σε στιλ «σπαγκέτι» μαριναρισμένο κολοκυθάκι, με δυόσμο και λίγο μπούκοβο, τυρί Philadelphia και ξύσμα λεμονιού, δροσίζει όμορφα και ελαφραίνει το καπνιστό σκουμπρί που στέκεται ακριβώς στην κορυφή (€ 8).

Σαλάτα με αβοκάντο

Με πρασινάδες, ξερά σύκα, παρμεζάνα, φιλετάκια πορτοκαλιού κι ωραίο dressing (πορτοκαλιού και αυτό), καλοανακατεμένη και ισορροπημένη, κοντράρει γλυκό και αλμυρό κι είναι πολύ ωραία ιδέα και για το μεσημέρι στην περίπτωση που θέλεις να φας κάτι ελαφρύ (€ 8)

«Στου γιαλού τα βοτσαλάκια»

Έτσι το έχουν ονομάσει αυτό το πιάτο όπου γαρίδες και ροδέλες καλαμαριού σε μια ανάλαφρη σάλτσα με ούζο και λευκό κρασί που δένει με λίγο μασκαρπόνε, νόστιμη και μυρωδάτη με ελαφρά πικάντικη αίσθηση, που το στρέφει προς τη μεριά ενός ας πούμε θαλασσινού comfort food (€ 14).

Περισσότερες πληροφορίες

Mammoth slow food

Θέτιδος 1, Βριλήσσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.