«La Pasteria» | Η δική μας Ιταλία

Φιλική, μοντέρνα, χαλαρή, προσιτή και αυθεντικά ιταλική, δεν χρειάζεται συστάσεις.

«La Pasteria» | Η δική μας Ιταλία

Φιλική, μοντέρνα, χαλαρή, προσιτή και αυθεντικά ιταλική, η «La Pasteria» δεν χρειάζεται συστάσεις. Για μεσημεριανό shopping break, μετά το γραφείο, για παρεΐστικο ή οικογενειακό δείπνο, η «La Pasteria», που μας έμαθε την καθημερινή ποιοτική πλευρά της ιταλικής κουζίνας, μας περιμένει ανανεωμένη και φέτος το καλοκαίρι. Ένα από τα πλέον αγαπημένα καταστήματά της, ιδανικό για καλοκαιρινές εξόδους, είναι αυτό της Αγίας Παρασκευής. Στον εξωτερικό χώρο δεσπόζουν η πέτρα, τα ψηλά τραπέζια και οι αναπαυτικοί καναπέδες, δίνοντας έναν αέρα διακοπών.

«La Pasteria» | Η δική μας Ιταλία - εικόνα 1

Aπολαμβάνουμε μοναδικά antipasti, όπως οι τραγανές μπρουσκέτες σε ευφάνταστους συνδυασμούς (π.χ. με καπνιστή μελιτζάνα και κατσικίσιο τυρί) ή τα αχνιστά μύδια σε ελαφριά σάλτσα κρασιού και μυρωδικών, που μας καλωσορίζουν στον γεμάτο χρώματα και αρώματα γευστικό πλανήτη της Ιταλίας. Για τη συνέχεια κάνουμε focus στις δροσερές σαλάτες, όπως η παραδοσιακή φλωρεντινή Panzanella με φρέσκια ντομάτα, σπιτικά κρουτόν, κάππαρη, ελιές, κρεμμύδι και αντζούγια, και βέβαια στις κλασικές πίτσες με αυθεντική, λεπτή ιταλική ζύμη, που έγιναν ακόμη μεγαλύτερες για να τις απολαύσουμε με την παρέα μας. Να δοκιμάσουμε μια με τυρί μασκαρπόνε, φρέσκια ντομάτα και καπνιστό ζαμπόν ή τη νέα Strapazzata με μοτσαρέλα, ψητό μπέικον, αβγά χτυπημένα με ντομάτα και πράσινη πιπεριά; Οι αυθεντικές συνταγές της «La Pasteria» με τα ζυμαρικά της επιλογής σας, από λινγκουίνι και φαρφάλε μέχρι σπαγκέτι ολικής άλεσης αλλά και χωρίς γλουτένη, έχουν επιλογές για όλους: αρωματική Pollo con Gremolata με φιλετάκια κοτόπουλου σε διάφανη σάλτσα λεμονιού, σκόρδο­ και πέστο μαϊντανού, σοφιστικέ Linguini con Bottagra, με τρίμμα αβγοτάραχου, ψίχα λεμονιού, ελαιόλαδο και σκόρδο, που σε στέλνει κατευθείαν στη Σαρδηνία, αλλά­ και μια ελαφριά Salmone με φρέσκο αλλά­ και καπνιστό σολομό, κολοκυθάκι, ελαφριά­ κρέμα, φρέσκια ντομάτα και άνηθο.

«La Pasteria» | Η δική μας Ιταλία - εικόνα 2

Δεν λείπουν οι επιλογές σε κρέας ή ψάρι, όπως ένα ζουμερό ιταλικό μπέργκερ με καπνιστή μοτσαρέλα και καραμελωμένα κρεμμύδια σε αφράτο ψωμί τσιαμπάτα, που συνοδεύεται από τραγανά νιόκι πατάτας, ή ένα άκρως καλοκαιρινό φιλέτο από φρέσκο λαβράκι με σέσκουλα και σος από ελαιόλαδο, φρέσκο λεμόνι και ψητό σκόρδο. Για το τέλος, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα διάσημα γλυκά της «La Pasteria» (το tiramisu είναι από τα καλύτερα της πόλης!).

Αγίου Ιωάννου 19, Αγία Παρασκευή, 2106085536, www.lapasteria.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Pasteria (la)

Αγ. Ιωάννου 19, Αγ. Παρασκευή
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.