Πιάσε τραπέζι στο κρυφό νησάκι της Αθήνας

Μια όμορφη γωνιά, ανάμεσα σε δύο στοές του κέντρου, κάτω από πολυκατοικίες και γραφεία, σου κλείνει μυστικό ραντεβού με τη θάλασσα.

Πιάσε τραπέζι στο κρυφό νησάκι της Αθήνας

Μια νησιώτικη γωνιά που θαρρείς φύτρωσε ανάμεσα σε δύο στοές του κέντρου, κάτω από πολυκατοικίες και γραφεία, σου κλείνει μυστικό ραντεβού με τη θάλασσα. Εκεί, στα τραπεζάκια που αραδιάζει το «Αιόλου 68» δυο βήματα από την πόρτα του, δίπλα στον ασβεστωμένο τοίχο και στις συκιές, ξεχνάς ότι είσαι στην Αθήνα. Σκηνικό ανεμελιάς, ωραία κυκλαδίτικη σαλάτα που μιξάρει ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, κάππαρη, ξινομυζήθρα από την Άνδρο κι ελαιόλαδο από τη Μυτιλήνη και μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι, κυδώνια, γυαλιστερές και στρείδια, ένα καινούργιο σεβίτσε τόνου και σολομού με κόλιαντρο, λάιμ και τσίλι…

Πιάσε τραπέζι στο κρυφό νησάκι της Αθήνας - εικόνα 1

Το τηγάνι είναι από τα πιο δυνατά σημεία της μοντέρνας θαλασσινής ταβέρνας του Βασίλη Ακρίβου, του Άγγελου Φραντζή και του Γιώργου Ταρνάρη και τα μικρά ψαράκια καταφθάνουν τραγανά και μυρωδάτα και, μια που τους αρέσουν τα κλασικά, τους αρέσουν όμως και τα ασυνήθιστα, παίζουν και fettucine alfredo με βουτυρόψαρο. Στα συν η λίστα που κάνει διαδρομές στον ελληνικό αμπελώνα –έχει περί τα 45 λευκά κρασιά και μαζί τους 6-7 ροζέ κι άλλα τόσα κόκκινα– και βάζει επιπλέον στην εξίσωση τα απαραίτητα ούζα και τσίπουρα. Στο τέλος, εκτός από τα ωραία επιδόρπια της Δέσποινας Ζαρίκου που τα κερνάνε (χαλβάς σιμιγδαλένιος με γάλα και αβγά, μπισκοτάκια βουτύρου με κρέμα λεμόνι κι ένα φοβερό σεμιφρέντο βανίλια-λεβάντα), δοκιμάστε και το απόσταγμα φραγκόσυκου που αφήνει για ώρα το άρωμά του στο στόμα.

Αιόλου 68, κέντρο, 2103247925, www.aiolou68.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Αιόλου 68

Αιόλου 68 (στοά), κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.