Γλυφάδα στον αφρό

Οι καλοκαιρινές βόλτες στα νότια κλείνουν ιδανικά στο νεότερο «αδερφάκι» μιας δημοφιλούς οικογένειας εστιατορίων που αγαπά τα μικρά ψαράκια και θαλασσινά.

Γλυφάδα στον αφρό

Οι καλοκαιρινές βόλτες στα νότια κλείνουν ιδανικά στην πιο ζωντανή πιάτσα της Γλυφάδας, στο νεότερο «αδερφάκι» της δημοφιλούς οικογένειας εστιατορίων που αγαπά τα μικρά ψαράκια και θαλασσινά. Στον αεράτο, νεανικό χώρο με τα θετικά vibes και σήμα κατατεθέν το μπαρ με τα διακοσμητικά πλακάκια, οι παρέες πιάνουν τραπέζι για μερακλίδικους μεζέδες που έρχονται παραδοσιακά με το δίσκο (γαύρος μαρινάτος, τυροκαυτερή, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, πικάντικες πιπερίτσες με φέτα και κατίκι κ.ά.).

Γλυφάδα στον αφρό - εικόνα 1

Η συνέχεια περιλαμβάνει απαραίτητα ψιλό ψαράκι (ανάλογα με την εποχή, τον καιρό και το φεγγάρι), σαρδέλες, κουτσομούρες, μπαρμπουνάκια που τσιτσιρίζουν στο τηγάνι κι έρχονται στο πιάτο όσο πρέπει στεγνά και τραγανά, ευωδιάζοντας θάλασσα. Από τα νέα πιάτα μη χάσετε το πουγκί με ψητά κολοκυθάκια γεμιστό με πλιγουροσαλάτα, φρέσκα λαχανικά και δυόσμο, τα στριφτάδια με χταπόδι, ντοματίνια, πιπεριά Φλωρίνης και κρεμμύδι τουρσί και το γαύρο στο φούρνο γεμιστό με τσιγαριαστή αλμύρα σβησμένη με λεμόνι. Πάνω από 50 ετικέτες σε ούζο και τσίπουρο συμπληρώνουν την ασυναγώνιστη πρόταση με την ιδανική σχέση ποιότητας-τιμής. Μαζί με τα μαγαζιά της Σαρωνίδας και του Λαυρίου, η «Ψαρού» αναδεικνύεται σε δυνατό πρωταγωνιστή του φετινού καλοκαιριού.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαρού

Πλατεία Κανάρη, λιμάνι Λαυρίου
  • Εστιατόρια

Ψαρού

Δούσμανη 10 & Λαζαράκη 14, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

38 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
09/05/2024

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.