Στο «Αγορά» το καλοκαίρι είναι γεμάτο Ελλάδα

Το νόστιμο all-day meeting point των Αμπελοκήπων καλά κρατεί και αυτό το καλοκαίρι.

Στο «Αγορά» το καλοκαίρι είναι γεμάτο Ελλάδα

Το δυναμικό all day meeting point των Αμπελοκήπων δεν είναι τυχαία ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, αφού ψάχνεται διαρκώς, κρατώντας πάντα σταθερή την ποιότητά του κι έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού. Στη δροσερή, προστατευμένη καταπράσινη αυλή του, όπου αν και βρίσκεσαι στο κέντρο της πόλης νιώθεις ότι έχεις αποδράσει από τους φρενήρεις ρυθμούς της, η «Αγορά» μας περιμένει και φέτος το καλοκαίρι με ένα θερινό μενού που δίνει έμφαση στην ελληνική κουζίνα και στα premium τοπικά υλικά.

Στο «Αγορά» το καλοκαίρι είναι γεμάτο Ελλάδα - εικόνα 1

Δίπλα στα δημοφιλή classics, ο σεφ Ιερόθεος Τσορβάς έχει δημιουργήσει μια σειρά από νέα πιάτα που αναδεικνύουν την ουσία της ελληνικής κουζίνας, ποντάροντας στις φρέσκες εποχικές πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας. Ξεκινήστε με κροκέτες μουσακά με πρόβειο γιαούρτι αλλά και μια healthy & hip σαλάτα με μαύρες φακές μπελούγκα, κουσκούς με ψητό μπέικον και αβγά ελευθέρας βοσκής ποσέ, η οποία λειτουργεί τέλεια και ως ελαφρύ καλοκαιρινό πιάτο ή brunch.

Πιάτα όπως το λινγκουίνι με μπολονέζ μαύρου χοίρου ελληνικής εκτροφής και φρέσκια ελληνική βουβαλίσια ρικότα, το φιλέτο λαβράκι σοτέ με τσιγαριαστά χόρτα εποχής και αφρό αβγολέμονο με βιολογικό κρόκο Κοζάνης, το φιλέτο κοτόπουλο σχάρας με τραχανότο λαχανικών και κρέμα φέτας Καλαβρύτων αλλά και το κατσικάκι Σκύρου ελευθέρας βοσκής ψημένο σε βέργα σε φούρνο Monolith με ψητές πατάτες στο αλάτι, γεμιστές με γιαούρτι δείχνουν τη φιλοσοφία της κουζίνας και αποθεώνουν το ελληνικό καλοκαίρι.

Η καλή wine list, οι επιλογές σε μπίρες από τοπικές μικροζυθοποιίες, τα δυνατά επιδόρπια αλλά και οι επιλογές σε κοκτέιλ συμπληρώνουν τη συνταγή της επιτυχίας.

Στο «Αγορά» το καλοκαίρι είναι γεμάτο Ελλάδα - εικόνα 2

Περισσότερες πληροφορίες

Αγορά

Λεωφ. Αλεξάνδρας & Βουρνάζου 31, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.