Η μεγάλη έκρηξη του ροζέ

Είναι ένα κρασί μοδάτο, αξιόλογο κι ελεύθερο να αποκτήσει μια θέση στη νέα εποχή, κι η έκθεση Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza αποτελεί μια καλή αφορμή για να το... ψάξετε λίγο παραπάνω.

Η μεγάλη έκρηξη του ροζέ

Είναι ένα κρασί μοδάτο, αξιόλογο κι ελεύθερο να αποκτήσει μια θέση στη νέα εποχή, κι η έκθεση Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza αποτελεί μια καλή αφορμή για να το... ψάξετε λίγο παραπάνω.

Η μεγάλη έκρηξη του ροζέ - εικόνα 1

Κάνει καριέρα στα social media, κατακτά το αντρικό κοινό, που στην άλλη όχθη του Ατλαντικού το φωνάζει... brosé (από το brother και το rosé), γίνεται παγωμένο κοκτέιλ με βερμούτ και φράουλες (frosé). Το ροζέ κρασί είναι αναμφίβολα ένα από τα αγαπημένα ποτά των millennials. Έχει εκτοξευτεί σε πωλήσεις σε όλον τον κόσμο. Δεν είναι όμως άλλη μία μόδα. Το ότι διανύει με αμίμητη ευκολία την απόσταση από τις αναλύσεις του «Decanter» και του «Wine Spectator» μέχρι τα εικονολατρικά instagram accounts των εικοσιπεντάρηδων και των απανταχού κοσμικών δείχνει ότι, όντας επί χρόνια στη σκιά των λευκών και των κόκκινων, δεν έχει ανάλογα βαρύγδουπο/σοβαρό προφίλ και δεν φοβίζει. Αλλά αυτό καθόλου δεν το εμποδίζει να κάνει σοβαρή δουλειά. Καθώς το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα ροζέ αυξάνεται­, η ίδια η κατηγορία εξελίσσεται­ ­ραγδαία. Σχεδόν όλες οι οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου μπαίνουν στο παιχνίδι, κάποιοι πειραματίζονται με την παλαίωση, οι Ιταλοί αρχίζουν να σκέφτονται σοβαρά το ροζέ Prosecco... Τα μάτια των οινόφιλων είναι στραμμένα για τα καλά στο σύγχρονο ροζέ, το οποίο, ευέλικτο, παιχνιδιάρικο και στιλάτο, έχει όλα τα φόντα να είναι ό,τι θέλει κάθε φορά να είναι.

Η μεγάλη έκρηξη του ροζέ - εικόνα 2

Με πλούσιο αρωματικό φρουτώδη/λουλουδάτο χαρακτήρα και τραγανές οξύτητες, δροσερή γέφυρα ανάμεσα στα κόκκινα και τα λευκά, το ροζέ παίζει δυνατά ως απεριτίφ, είναι όμως κι ένας παρτενέρ φαγητού με μεγάλη ακτίνα δράσης (μπορείς να το ταιριάξεις με ελαφριά κρέατα, καραβίδες, γαρίδες και αστακούς, με λαδερά, πικάντικα έθνικ πιάτα και η λίστα πάει και πάει). Οπότε δεν είναι διόλου περίεργο που οι Έλληνες παραγωγοί ποντάρουν όλο και περισσότερο στις χάρες του, πλουτίζοντας το εγχώριο πορτφόλιο με κρασιά σε χρώμα βαθύ ροδί, κερασί και τριανταφυλλί, αχνορόδινο, απαλό σομόν ή κρεμμυδί στο στιλ της Προβηγκίας. Οι γηγενείς ποικιλίες που αξιοποιούνται στο ερυθρωπό τερέν πληθαίνουν –από τα κλασικά Αγιωργίτικα και Ξινόμαυρα σε Λημνιώνα, Κοτσιφάλι, Λιάτικο, Μαύρο Μεσενικόλα, ζακυνθινό Αυγουστιάτη, Παμίτι, Βουδόματο, Βραδιανό κ.ά.–, οι συνοινοποιήσεις με λευκά δίνουν ενδιαφέρντα αποτελέσματα, τα εγχώρια ροζέ αφρώδη ανανεώνονται με νέες ετικέτες, ακόμη και ροζέ ρετσίνα έχουμε. Έμπαινε, ροζέ!

Αυτή η Κυριακή βάφεται ροζέ

Η μεγάλη έκρηξη του ροζέ - εικόνα 3

Το Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza, που επιστρέφει αύτην την Κυριακή 10/6 στην αίθουσα Θάλεια του «Hilton» (από τις 12 μ. μέχρι τις 8 μ.μ.) φρέσκο και διαδραστικό, είναι μια πολύ καλή αφορμή για... κατάδυση στον κόσμο του ερυθρωπού κρασιού. Η εκδήλωση γευσιγνωσίας που διοργανώνει για τρίτη χρονιά το Οινόραμα ρίχνει στο ποτήρι 110 ελληνικά και ξένα ροζέ, τα οποία θα δοκιμάσετε μόνοι κι ελεύθερα, ενώ μπορείτε κάλλιστα να πάρετε το ποτήρι σας και να χαρείτε τα κρασιά που θα ξεχωρίσετε έξω, μπροστά στην πισίνα του ξενοδοχείου. Η είσοδος κοστίζει € 8 και περιλαμβάνει τον κατάλογο της εκδήλωσης –έναν πληρέστατο οδηγό των ελληνικών ροζέ, που χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες για να διευκολύνουν τους οινόφιλους στο ταίριασμα κρασιού και φαγητού– αλλά και αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας. Σε... guest εμφάνιση, το κατάστημα ρούχων Dressing Bar που αναδεικνύει τη δουλειά νέων Ελλήνων σχεδιαστών, θα παρουσιάσει ρούχα και αξεσουάρ στις αποχρώσεις των ροζέ κρασιών. Περισσότερα στο www.drinkpink.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια