Πάμε για παγωτό στην Πρωτογένους;

Σ' ένα καινούργιο σποτ στην άκρη ενός ενός μικρού, buzzy πρωί και βράδυ δρόμου του κέντρου, ο Βασίλης Παπαματθαίου φτιάχνει παγωτό. Πολύ ωραίο παγωτό.

Πάμε για παγωτό στην Πρωτογένους;

Στην άκρη αυτού του μικρού, buzzy πρωί και βράδυ δρόμου, δίπλα στο «Τρανζίστορ», το δισκάδικο «Syd» και το αδερφό μπαρ «Barrett», τα skates και τα second hand ρουχάδικα, ο ζαχαροπλάστης Βασίλης Παπαματθαίου (ο οποίος έχει και την εταιρία Παράξενες ύλες, που προμηθεύει με υλικά πολλούς ελληνικούς χώρους εστίασης) φτιάχνει παγωτό. Το Κοκκίον, που ήρθε να προστεθεί στο πολύχρωμο μωσαϊκό της Πρωτογένους, ανοίγει τις πόρτες του από τις 8 π.μ. με καφέ και παγωτά που φτιάχνονται επιτόπου με ελληνικό γάλα, ιρανικά φιστίκια, αμύγδαλα από τη Βαλένθια, μακεδονικό χαλβά, σοκολάτες της γαλλικής Weiss και πολλά ακόμη υλικά.

Στην πρώτη... αναγνωριστική ξεχώρισα τον φοβερά αρωματικό συνδυασμό ωμού αμύγδαλου με τόνκα και το πολύ εκφραστικό φιστίκι, υπάρχουν όμως πολλές ακόμη προτάσεις, τις οποίες θα διαβάσεις στο μαυροπίνακα: ανθόγαλο, γιαούρτι, καϊμάκι, λευκή σοκολάτα με κομματάκια φράουλας, σοκολάτα γάλακτος με πορτοκάλι και πιπέρι, κι η παλέτα όλο και εμπλουτίζεται. Στο ψυγείο του, δίπλα στην είσοδο, θα βρεις και παγωτά συσκευασμένα, με το θερμόμετρο να γράφει -20°C, για να προλάβουν να φτάσουν μέχρι το σπίτι.

Πρωτογένους 2, Ψυρρή, 6981563511.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια