Μεζέ και... Kολωνάκι

Νοσταλγικό μωσαϊκό σε λαδοπράσινο και ζαχαρί, άφθονες γεύσεις σε φιλικές τιμές και κεφάτη διάθεση σε ένα σποτ για μεσημεριανό και βραδινό μεζεδολόγημα.

Μεζέ και... Kολωνάκι

Νοσταλγικό μωσαϊκό σε λαδοπράσινο και ζαχαρί, άφθονες γεύσεις σε φιλικές τιμές και κεφάτη διάθεση σε ένα σποτ για μεσημεριανό και βραδινό μεζεδολόγημα.

Μεζέ και... Kολωνάκι - εικόνα 1

Σχεδόν κρυμμένο στο ισόγειο του (ομολογουμένως στα πιο ήσυχά του αυτόν τον καιρό) εμπορικού κέντρου Λαιμού, το «Μεζέ Kolonaki» έχει στήσει ένα νοσταλγικό μωσαϊκό σε λαδοπράσινο και ζαχαρί, με ρετρό απλίκες, ράφια-κασόνια, τενεκεδένια γλαστράκια σε κάθε τραπέζι­ και μια-δυο παλιές διαφημίσεις – ακόμη αναρωτιέμαι τι εννοεί ο ποιητής-διαφημιστής με το «τα μόνα σιγαρέττα που προφυλάσσουν τον καπνιστή από τας γνωστάς ενοχλήσεις» σε μια παλιά ρεκλάμα των Santé που είχα απέναντί μου.

Μεζέ και... Kολωνάκι - εικόνα 2

Ακούει από Ρέμο και Καρρά μέχρι Μποφίλιου και Θηβαίο. Κι έχει έναν εκτενέστατο, πολυσυλλεκτικό κατάλογο, που πάει και πάει, τον οποίο έχει επιμεληθεί ο σεφ Ηλίας Γώγος (βλ. «La Esquina» στην ίδια γειτονιά), με τιμές πολύ φιλικές. Για αρχή πήραμε έναν ντάκο με κρητικά κριθαροκούλουρα, γλυκιά μυζήθρα και καππαρόφυλλα, απλό κι ευχάριστο, οι πατάτες με τηγανητά αβγά, μυζήθρα και ρίγανη είχαν ωραίο τηγάνι (για ένα πιο αμαρτωλό boost μπορείτε να προτιμήσετε την εκδοχή με σουτζούκι) και το συκώτι με δεντρολίβανο και βούτυρο με διάφορα αρωματικά ήταν νόστιμο.

Μεζέ και... Kολωνάκι - εικόνα 3

Άλλα πιάτα χρειάζονται λίγη έξτρα προσοχή, όπως οι λουκουμάδες μπακαλιάρου­ με σκορδαλιά πατάτας, που κρατούσαν παραπάνω λάδι, και το κοκκινιστό μοσχαράκι, που ήρθε σε όμορφο πήλινο με πουρέ πατάτας και μυζήθρα κι ήθελε περισσότερη σάλτσα για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και να πετύχει το ζητούμενο... feeling. Ωραία έκπληξη η μαρμελάδα πράσο που φτιάχνουν οι ίδιοι και συντροφεύει­ τόσο την τηγανιά όσο και το ψητό χταπόδι, οπότε φροντίστε να τη δοκιμάσετε είτε ακολουθήσετε στεριανή είτε θαλασσινή πορεία.

Μεζέ και... Kολωνάκι - εικόνα 4

Καμιά δεκαπενταριά δημοφιλείς ετικέτες κρασιού και αρκετά τσίπουρα και ούζα φορτίζουν τα ποτήρια και ο καφές στη χόβολη, που έρχεται παραδοσιακά με λουκουμάκι, συμπληρώνει το ελληνικό καρέ. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ από τις 11 μ.μ. και κάθε Κυριακή μεσημέρι από τις 4.30 μ.μ. το μεζεδοπωλείο παίρνει γλεντζέδικες στροφές, με ζωντανή μουσική, έντεχνα, ελαφρολαϊκά και λαϊκά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια