Διπλή… επανεκκίνηση για τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο

Η πολύ αξιόλογη σύγχρονη ελληνική κουζίνα του ξεδιπλώνει τη δυναμική της στην Αθήνα και στη Φολέγανδρο.

Διπλή… επανεκκίνηση για τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο

Η πολύ αξιόλογη ελληνική κουζίνα του ξεδιπλώνει τη δυναμική της στην Αθήνα και στη Φολέγανδρο.

Διπλή… επανεκκίνηση για τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο - εικόνα 1

Ξεκίνησε κι επίσημα η συνεργασία του ξενοδοχείου «AthensWas» με τον ταλαντούχο σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο. To πρώτο σερί πιάτων με τη σφραγίδα του έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο ντιζαϊνάτο και με εξαιρετική θέα στην Ακρόπολη εστιατόριο «Sense» στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου – να αναφέρουμε ενδεικτικά τη χορτόπιτα με άγρια μεσσηνιακά χόρτα, φύλλο ελαιολάδου, κροκέτα με τραχανά και homemade κατσικίσιο γιαούρτι, το χοιρινό «αγκιναράτο» με χοιρινό μάγουλο, πουρέ λεμονάτης αγκινάρας, τοπιναμπούρ και λάδι άνηθου αλλά και το σπανακόρυζο, εν είδει ριζότο, με σπανάκι, βότανα, αφρό σπανάκι και γιαούρτι.

Διπλή… επανεκκίνηση για τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο - εικόνα 2

Ο βραβευμένος σεφ, ο οποίος βλέπει την ελληνική παράδοση με ανανεωτική διάθεση, χρησιμοποιώντας τοπικές κι εποχικές πρώτες ύλες και αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνικές, έχει αναλάβει και το «Lure Restaurant» του «Αnemi Hotel» στη Φολέγανδρο (του ίδιου ομίλου). Πέρα από το πιο γαστρονομικό βραδινό μενού, υπογράφει και την πρωινή και τη μεσημεριανή κάρτα των δύο ξενοδοχείων, που έχουν πλέον ενιαία γαστρονομική ταυτότητα.

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια