Ένα «Γιαμ» κι άλλο ένα

Η Αύρα Πανουσοπούλου κι ο Παρασκευάς Καρράς ένωσαν δυνάμεις και νοστιμιές κι έστησαν από κοινού το μεζεδοπωλείο «Γιαμ... Γιαμ».

Ένα «Γιαμ» κι άλλο ένα

Τα yiam της είναι ονομαστά. Η Αύρα Πανουσοπούλου στο εργαστήρι της στην Αγιά Λάρισας κλείνει σε όμορφα βαζάκια ντολμαδάκια γιαλαντζί, κάππαρη γιαχνί με ελιές, φακές με ρέγγα­, απίθανες μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και άλλα πολλά. Ο Παρασκευάς Καρράς, από την άλλη, έχει την εταιρεία Αργολικός Τροφοδοτική, που συγκεντρώνει στο portfolio της πολλά και αξιόλογα ελληνικά προϊόντα. Οι δυο τους ένωσαν δυνάμεις και νοστιμιές κι έστησαν από κοινού το μεζεδοπωλείο «Γιαμ... Γιαμ», το οποίο άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στη φαληριώτικη οδό Αχιλλέως.

Τα χρώματα του χώρου όπου βρισκόταν άλλοτε το «Ιώδιο», ώχρα και ανοιχτό πράσινο, τα κράτησαν, τα τραπεζομάντιλα τα αντικατέστησαν με σουπλά και –το μήλο κάτω από τη μηλιά– στην κουζίνα μπήκε ο γιος­ της Αύρας Κώστας Παπαχαραλάμπους. Ο τελευταίος φτιά­χνει, ανάμεσα σε άλλα, γαύρο μαρινάτο με καππαροσαλάτα και φάβα με χταπόδι, παστουρμαδοκανταΐφια, μύδια αχνιστά με μαύρες φακές, πανσέτα με σάλτσα κράνου και τσιπς πατάτας αλλά και κριθαρότο θαλασσινών. (Αχιλλέως 119, ­Παλαιό Φάληρο, 2109884258)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια