Ένα δείπνο γεμάτο Ασύρτικο

Πέντε ετικέτες ξεδιπλώνουν τις διαφορετικές όψεις της εμβληματικής ελληνικής ποικιλίας σε μια πολύ ενδιαφέρουσα γευσιγνωσία στον «Βασίλαινα».

Ένα δείπνο γεμάτο Ασύρτικο

Πέντε ετικέτες ξεδιπλώνουν τις διαφορετικές όψεις της εμβληματικής ελληνικής ποικιλίας σε μια πολύ ενδιαφέρουσα γευσιγνωσία στον «Βασίλαινα».

Ένα δείπνο γεμάτο Ασύρτικο - εικόνα 1

Αιχμή του δόρατος του ελληνικού κρασιού, ν, το Ασύρτικο πρωταγωνιστεί στην γευσιγνωσία της Μεγάλης Τρίτης, 3 Απριλίου, στον«Βασίλαινα». Η head sommelier του εστιατορίου Μαρία Δελιτσίκου φωτίζει την πολυμορφία μιας από τις κορυφαίες ποικιλίες του ντόπιου αμπελώνα, που ανάλογα με το terroir και το στιλ της οινοποίησης, ανοίγει μια μεγάλη γκάμα αρωμάτων και γεύσεων. Επιλέγει πέντε Ασύρτικα από τη Σαντορίνη και τη Δράμα, τα οποία ζευγαρώνουν με 6 πιάτα του Μάνου Γαρνέλη, που, στο πνεύμα των ημερών, εστιάζει στα θαλασσινά. Η συμμετοχή στο ιδιαίτερο αυτό wine dinner κοστίζει € 50 το άτομο. Δείτε παρακάτω αναλυτικά το μενού.

Το μενού της βραδιάς

Ένα δείπνο γεμάτο Ασύρτικο - εικόνα 2
Ο σεφ του εστιατορίου Μάνος Γαρνέλης

Σαντορίνη Santo Wines Assyrtiko Sparkling Brut, Methode Traditionelle NV
Σαρδέλα μαρινάτη, μπρουσκέτα από προζυμένιο ψωμί, μαρμελάδα τομάτας

Οινοποιείο Μπουτάρης “Santorini” Ασύρτικο ΠΟΠ ‘16
Tartar από γαρίδες Kοιλάδας και μαγιάτικο, με κρέμα μάραθου

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη “Chateau Julia” Ασύρτικο, Δράμα ‘17
Ρεβιθάδα σε ξυλόφουρνο με αυγοτάραχο

Κτήμα Τέχνη Οίνου «Ήδυσμα Δρυός» Ασύρτικο, Δράμα ‘16
Καλαμάρι σχάρας με κρέμα από κουνουπίδι, αρωματικό ταμπουλέ

Οινοποιείο Βασάλτης Σαντορίνη Βαρέλι Ασύρτικο ΠΟΠ ‘16
Λαυράκι σχάρας με κουσκουσέ Θεσσαλονίκης αρωματισμένο με βανίλια και κρόκο Κοζάνης

NOMAΔA Honey Soda + Lemon
«Γιαούρτι με μέλι και καρύδια»

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια