7 ποτήρια, 7 χρονιές Chateau Porto Carras

Ένα κρασί με μεγάλη ιστορία μας δίνει ραντεβού στην επόμενη γευσιγνωσία του «Fabrica de Vino».

7 ποτήρια, 7 χρονιές Chateau Porto Carras

Ένα κρασί με μεγάλη ιστορία μας δίνει ραντεβού στην επόμενη γευσιγνωσία του «Fabrica de Vino». Πλοηγοί πάντα ο Αλέξανδρος Σακκάς και ο Νεκτάριος Κεφαλάς.

7 ποτήρια, 7 χρονιές Chateau Porto Carras - εικόνα 1

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου στη βραδιά γευσιγνωσίας του «Fabrica de Vino» φωτίζει ένα από πρώτα μεγάλα ελληνικά κρασιά. Το Château Porto Carras (Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα) παντρεύει μπορντολέζικες ποικιλίες και ελληνικό Λημνιό. Είναι ο μοναδικός οίνος ΠΟΠ στο χαρμάνι του οποίου πρωταγωνιστεί το Cabernet Sauvignon – πρωτοφυτεύτηκε στις πλαγιές του όρους Μελίτων τη δεκαετία του εξήντα με την επίβλεψη του μεγάλου οινολόγου και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μπορντό Émile Peynaud.

Στη γευσιγνωσία που διοργανώνουν ο ειδήμονας του κρασιού και οινικός σύμβουλος Αλέξανδρος Σακκάς και ο ιδιοκτήτης του wine bar της Εμμανουήλ Μπενάκη Νεκτάριος Κεφαλάς θα δοκιμαστούν και θα αξιολογηθούν επτά διαφορετικές σοδειές, το 2009, το 2008, το 2007, το 2006, το 2005, το 2004 και, με ένα μεγάλο άλμα στο χρόνο, το 1995, ενώ στο δείπνο που θα ακολουθήσει, σας περιμένουν σαλάτα σπανάκι με ζεστή σος από ξύδι, μέλι και τραγανό μπέικον, σπαράγγια με ισπανικό jamon, αρνίσιο μπουτάκι γεμιστό με μυρωδικά και ένα πλατό τυριών. Η βραδιά ξεκινά στις 9 μ.μ., οι κρατήσεις απαραίτητες και το κόστος συμμετοχής είναι € 30 ανά άτομο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια