Ραντεβού με το Κτήμα Θεόπετρα

Τέσσερα κρασιά τον οικογενειακό αμπελώνα της οικογένειας Τσιλιλή κι ένα παλαιωμένο τσίπουρο στο επόμενο wine dinner του «Monk».

Ραντεβού με το Κτήμα Θεόπετρα

Ένα οινο-γευστικό τετ α τετ με τον οικογενειακό αμπελώνα της οικογένειας Τσιλιλή, στους πρόποδες των Μετεώρων, μας επιφυλάσσει την Πέμπτη 15/3 το «Monk». Στο ατμοσφαιρικό wine bar-restaurant της οδού Καρόρη θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τέσσερα κρασιά του κτήματος Θεόπετρα, το αρωματικό λευκό αφρώδες Edenia (Μαλαγουζιά), το Vermentino –το πρώτο ελληνικό κρασί από την ομώνυμη ποικιλία, που καλλιεργείται κυρίως στη Σαρδηνία και την Κορσική–, το ροζέ Κτήμα Θεόπετρα (Λημνιώνα και Syrah) και το ερυθρό Λημνιώνα. Συνοδεύονται αντίστοιχα από ένα μιλφέιγ καπνιστού σολομού με baby πατάτα και σαλατικά, bao buns, ταϊλανδέζικα ψωμάκια ατμού δηλαδή, γεμιστά με χοιρινό, γαρίδες τυλιγμένες με κανταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα και μπον φιλέ με σάλτσα κόκκινου κρασιού και λαχανικά. Το δείπνο, το οποίο έχει επιμεληθεί ο σομελιέ Βασίλης Παπαδόπουλος και κοστίζει € 38 ανά άτομο, θα κλείσει με brownies με bitter σοκολάτα και ξηρούς καρπούς μαζί με παλαιωμένο τσίπουρο Dark Cave της αποσταγματοποιίας Τσιλιλή.

Περισσότερες πληροφορίες

Monk

Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.