Πόσα οινοποιεία χωράει το Ζάππειο;

2.000 κρασιά, εκλεκτός καφές και… στρείδια σας δίνουν ραντεβού στο φετινό Οινόραμα, που επιστρέφει στο κέντρο της πόλης με ρεκόρ συμμετοχών.

Πόσα οινοποιεία χωράει το Ζάππειο;

2.000 κρασιά, εκλεκτός καφές και… στρείδια σας δίνουν ραντεβού στο φετινό Οινόραμα, που επιστρέφει στο κέντρο της πόλης με ρεκόρ συμμετοχών.

Πόσα οινοποιεία χωράει το Ζάππειο; - εικόνα 1

Τα τριακόσια πενήντα φτάνουν τα οινοποιεία από κάθε γωνιά της χώρας που συμμετέχουν στο Οινόραμα 2018. Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού επιστρέφει από τις 10 έως και τις 12/3 στο Ζάππειο Μέγαρο προτρέποντας τους οινόφιλους της πόλης να δοκιμάσουν καταξιωμένες ετικέτες και νέες αφίξεις, μερικά από τα καλύτερα και ακριβότερα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, αλλά και ενδιαφέροντα κρασιά άλλων χωρών. Η αφιερωμένη σε πολύ μικρά/άγνωστα οινοποιεία αίθουσα των «Οινικών αποκαλύψεων» δίνει και φέτος το «παρών», σε ανοικτό link με το wine bar, όπου θα σας περιμένουν αφανείς ποικιλίες, κρασιά ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης και κρασιά από μη συμβατικές μεθόδους τόσο οινοποίησης όσο και παλαίωσης· το ίδιο και η «Πλατεία Γευσιγνωσίας» με θέμα «Discover Greek Wines» και τη δυνατότητα δοκιμής 250 από τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα με τη λογική του self-pour. Για όσους θελήσουν να κάνουν μια στάση για φαγητό, θα υπάρχει ένα εστιατόριο με φρέσκα στρείδια Ατλαντικού και σάντουιτς με τυριά και αλλαντικά, και κεντρική φιγούρα τον Γάλλο σεφ Ντομινίκ Περό, ενώ φέτος το Οινόραμα έχει και το café του, σε συνεργασία με το «Underdog» και τους πολύ καλούς baristas του.

Η σκυτάλη στην εβδομάδα κρασιού

H Αthens Wine Week έπεται και φέτος της έκθεσης, έχοντας στο πρόγραμμα μεταξύ Δευτέρας 12 και Κυριακής 18/3 γευσιγνωσίες, παντρέματα κρασιού-φαγητού και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες οινο-κεντρικές δράσεις. Ανάμεσά τους και το «1 + 1 δώρο», όπερ σημαίνει ότι σε ένα αθηναϊκό εστιατόριο θα παραγγείλετε ένα μπουκάλι κρασί και φεύγοντας θα πάρετε ένα ακόμη από το ίδιο κρασί δώρο για το σπίτι.

Η είσοδος στην έκθεση κοστίζει € 12 και περιλαμβάνει τον αναλυτικό οδηγό και το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας του Οινοράματος, ενώ οι επαγγελματίες του κρασιού και της εστίασης έχουν δικαίωμα δωρεάν εισόδου κάνοντας την προεγγραφή τους στο www.oenorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια