«Spit Jack»: Πόσα tattoos χωράνε σε μια ροτισερί;

Πρώτες εντυπώσεις από το καινούργιο κρεατοφαγικό spot του κέντρου όπου κοτόπουλο, πάπια, porchetta έχουν για φόντο δερματόστικτους σταρ εν αφθονία.

«Spit Jack»: Πόσα tattoos χωράνε σε μια ροτισερί;

Κοτόπουλο, πάπια, χοιρινό, casual... πολυέλαιοι και δερματόστικτοι σταρ εν αφθονία στο μικρό κρεατοφαγικό spot που πήρε πρόσφατα θέση στην οδό Σκούφου.

«Spit Jack»: Πόσα tattoos χωράνε σε μια ροτισερί; - εικόνα 1

Βλέποντας απέξω την κόκκινη καρδιά από νέον, νομίζεις ότι το «Spit Jack» είναι tattoo shop. Ε, λοιπόν, αυτή η πρώτη εντύπωση έχει μια δόση αλήθειας. Στους διάστικτους με κάδρα τοίχους του μικρού εστιατορίου, που έφτιαξαν ο Γιώργος Μελισσάρης, ο Γιώργος Κανελλόπουλος και ο Γιάννης Μωράκης, ο Έλβις, η Μέριλιν, η Όντρεϊ Χέμπορν, η Τζάκι Κένεντι, ο Τζέιμς Ντιν, ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ακόμη και ο Spock και η Wonderwoman, έχουν στο δέρμα τους ζωγραφιστά σχήματα και παραστάσεις – σαν νεο-πρωτόγονη χολιγουντιανή φυλή. Δέρμα, ξύλο και μερικοί πολυέλαιοι συμπληρώνουν το ζεστό ντεκόρ που υπογράφει ο Γιώργος Παντελούκας, τα τραπέζια γεμίζουν από νωρίς, ενώ στο μπαρ μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα ένα χαρούμενο, ορεξάτο crowd τρωγοπίνει με τις σούβλες να γυρίζουν ακριβώς μπροστά του.

«Spit Jack»: Πόσα tattoos χωράνε σε μια ροτισερί; - εικόνα 2

Από το μικρό μενού που υπογράφει ο Μιχάλης Μερζένης (παλιότερα στο «Dry & Raw by Drakoulis», τώρα στο καινούργιο «Τhe Cellar» στη Συγγρού) ξεχωρίζω την πάπια που έρχεται τρυφερή, νόστιμη, με έξτρα τραγανή πετσούλα, είτε μισή είτε ολόκληρη, σε ένα ξύλινο πλατό. Όχι ότι η porchetta (400 γρ. χωρίς κόκαλο) πάει πίσω. Πάπια, χοιρινό και κοτόπουλο εμφανίζονται και σε σάντουιτς με ωραίο ψωμί μπριός, ενώ άμεσα στην κουζίνα έχουν σκοπό να παίξουν περισσότερο με τις γεμίσεις διαφοροποιώντας τα συνοδευτικά για κάθε κρέας. Ο πουρές πατάτας με το horseradish είναι πυκνός και νόστιμος, αν και πιστεύω ότι δεν θα ήταν άσχημη λίγη παραπάνω ένταση.

«Spit Jack»: Πόσα tattoos χωράνε σε μια ροτισερί; - εικόνα 3

Στο πεδίο «σαλάτες», εκείνη που συνδυάζει iceberg, λάχανο, καρότο, καλαμπόκι, πιπεριά jalapeno και νιφάδες από τραγανό κρεμμύδι μοιάζει κάπως σαν μεξικάνικη coleslaw και μπλέκει επιτυχημένα αλμυρό­, καυτερό και δροσερό. Υπάρχει ακόμη μία με κινόα και σύντομα θα προστεθεί και μία με noodles. Στα πόσιμα έχεις να διαλέξεις μεταξύ βαρελίσιας μπίρας και τεσσάρων ετικετών κρασιού, ενώ ανάλογα λιτή είναι η τακτική και στα επιδόρπια, όπου σε περιμένουν σορμπέ μάνγκο και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης με μπράουνι. Με concept ξεκάθαρο, φιλικό και με νορμάλ τιμές, το «Spit Jack» είναι από εκείνα τα μέρη όπου μπορείς άνετα τρυπώσεις χωρίς να το πολυσκεφτείς κάποια ημέρα που κάνεις δουλειές ή βόλτα στο κέντρο, ιδίως τώρα που ανοίγει από το μεσημέρι. Παίζει να ανακαλύψεις και μια πικάνια. Είναι και αυτή στα «προσεχώς».

Περισσότερες πληροφορίες

Spit Jack

Σκούφου 10, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια