Στα θρανία της πλατείας Αγίας Ειρήνης κάθονται πίτσα και pasta

Νοστιμιές που έρχονται... με το σχολικό σ' ένα pizza bar που ανανεώνει συχνά το γευστικό του ρεπερτόριο.  

Στα θρανία της πλατείας Αγίας Ειρήνης κάθονται πίτσα και pasta

Νοστιμιές που έρχονται... με το σχολικό σ' ένα pizza bar που ανανεώνει συχνά το γευστικό του ρεπερτόριο.

Στα θρανία της πλατείας Αγίας Ειρήνης κάθονται πίτσα και pasta - εικόνα 1

Αν πιάσεις τη γωνιά στο πατάρι που επιθεωρεί από ψηλά τα όσα συμβαίνουν στο μπαρ, ακριβώς απέναντι από μια ασπρόμαυρη­ φωτογραφία μιας δασκάλας με τους μαθητές της, την ώρα που πίνεις ένα ορεκτικό Aegean Negroni αρωματισμένο με μαστίχα, νιώθεις σαν να κάθεσαι στο τελευταίο θρανίο. Με μαυροπίνακες και κιμωλίες, αλφαβητάρια, χάρτες και άβακες σκορπισμένα στα τρία του επίπεδα, νοσταλγικό και ανέμελο, το «School pizza Βar» δίνει ιδιαίτερο τόνο στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Στα θρανία της πλατείας Αγίας Ειρήνης κάθονται πίτσα και pasta - εικόνα 2

Το... μάθημα ξεκινάει με καρπάτσιο από μοσχαράκι γάλακτος με flakes παρμεζάνας και ρόκα, δροσερά ρολάκια γεμιστά με Philadelphia, με λιαστή ντομάτα, βαλσάμικο κι εστραγκόν πάνω σε μια γενναία πινελιά από πέστο. Κι έπειτα από μια σαλάτα Palermo, γεμάτη χρώματα, με ζουμερά ψητά λαχανικά που έχουν κρατήσει τη ζωντάνια τους (μελιτζάνα, κόκκινη και κίτρινη πιπεριά, κολοκύθι, μανιτάρια πλευρότους), κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ ροδιού, επιτρέπεται να κάνεις τη σκανταλιά σου με μια πίτσα με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, βουβαλίσιο λουκάνικο και αβγά μάτια, με λεπτό και ταυτόχρονα αφράτο και ανάλαφρο ζυμάρι, που παρά τον πληθωρικό χαρακτήρα της δεν σε βαραίνει. Και αν προτιμάς ένα πιάτο σπιτικό, υπάρχουν πάντα οι ταλιατέλες με οσομπούκο και γκρεμολάτα, με μαλακό κρέας που ξεκολλάει από το κόκαλο μόνο με το πιρούνι.

Στα θρανία της πλατείας Αγίας Ειρήνης κάθονται πίτσα και pasta - εικόνα 3

Το «School» ξεκινάει σε καθημερινή βάση από το πρωί, αν έχετε όρεξη για brunch όμως θα σας παραπέμψει στο αδερφό «Ζaf», που είναι κυριολεκτικά δυο βήματα πιο πέρα, για ένα double bacon tower (scrambled eggs μαζί με φρυγανισμένο ψωμί και ντοματίνια) ένα γιγάντιο πεϊνιρλί με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρελα, πιπεριά και αβγά τηγανητά ή pancakes με πραλίνα σοκολάτας και καρύδια.

Περισσότερες πληροφορίες

Zaf

Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, κέντρο
  • Εστιατόρια

School Pizza Bar

Πλ. Αγ. Ειρήνης 8, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια