To Ψυχικό φοράει «Papillon»

Ένα πολυτελές μπιστρό με νεοϋορκέζικη αύρα έστησε η ομάδα του «40Forty» στο χώρο όπου επί συναπτά έτη βρίσκαμε τις «Πόρτες».

To Ψυχικό φοράει «Papillon»

Ένα πολυτελές μπιστρό με προσεγμένη ρετρό αισθητική –και κάποιες χαρακτηριστικές αμερικάνικες νότες– έστησε η ομάδα του «40Forty» στο Νέο Ψυχικό, στο χώρο όπου επί συναπτά έτη βρίσκαμε τις «Πόρτες». Το «Papillon» χωρίζεται σε δύο σχεδόν αυτονομημένους χώρους. Με ταπετσαρίες με λαχούρια και μια οροφή με πράσινα περιγράμματα, απ’ όπου κρέμονται λευκοί γλόμποι, ο πρώτος, με το που μπαίνεις, είναι πιο casual. Με πιο εστιατορικό χαρακτήρα ο δεύτερος, ατμοσφαιρικά υποφωτισμένος, δημιουργεί οπτικά παιχνίδια με καθρέπτες που καλύπτουν τους τοίχους και καταλήγει σε μια ανοιχτή κουζίνα. Ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο τα εξώφυλλα του «New Yorker» και οι ποπ προσωπογραφίες που κρέμονται παράξενα στο ύψος του ταβανιού.

To Ψυχικό φοράει «Papillon» - εικόνα 1

Ο χώρος είναι δραστήριος από το πρωί με καφέ και πρωινό, ενώ για τη συνέχεια ο σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης σας επιφυλάσσει γαλλικά και ιταλικά πιάτα με κλασικές αναφορές και σύγχρονο πνεύμα, σαν το ριζότο κολοκύθας με κρέμα sherry, θυμάρι και μαντζουράνα, το σαλάχι με σάλτσα βουτύρου και κάππαρη, το μπούτι πάπιας με Cabernet και καρότακια, ακόμη κι ένα tournedos Rossini. Στη λίστα κρασιών ο Βλάσσης Θεοδωρακόπουλος έχει συγκεντρώσει περί τις 100 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, ενώ την επιμέλεια της cocktail list, όπου υπερτερούν τα aperitivi, έχει το Kintsugi Project των Γιάννη Σαμαρά και Στέφανου Δραγανιδάκη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια