Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα!

Γευστική ματιά στην Αθήνα από ψηλά και πρώτη θέση θεωρείο την ώρα που θα αλλάξει ο χρόνος και τα πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον αττικό ουρανό.

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα!

Γευστική ματιά στην Αθήνα από ψηλά και πρώτη θέση θεωρείο την ώρα που θα αλλάξει ο χρόνος και τα πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον αττικό ουρανό.

«Ορίζοντες Λυκαβηττού»

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα! - εικόνα 1

Από το πιο ψηλό σημείο του κέντρου της Αθήνας η θέα είναι μαγική και η φιλική πολυτέλεια του εστιατορίου το κάνει ιδανικό μέρος για να γιορτάσεις. Η μεσογειακή του κουζίνα εκφράζεται σε ένα πλούσιο μενού 7 πιάτων (€ 98), που περιλαμβάνει και κυνήγι, σε ένα γεύμα που υπόσχεται να απογειώσει κάθε αίσθηση.

«St’Astra»

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα! - εικόνα 2

Το λέει και το όνομά του ότι εδώ ψηλά, στο εστιατόριο του «Radisson Blu Park Hotel», κάνεις lounging με θέα Ακρόπολη και Λυκαβηττό κι... έναστρο ταβάνι. Το μενού, το οποίο επιμελείται ο Κώστας Τσίγκας, περιλαμβάνει 10 πιάτα (€ 130) και σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά πανορα­μικά πλάνα της πόλης.

«Metropolis Roof Garden»

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα! - εικόνα 3

Από το διάφανο κύβο του ρεστοράν στο rooftop του «Electra Metropolis» η Ακρόπολη έρχεται πιο κοντά από ποτέ και η θέα αναπτύσσεται σε 360°. Στο πλούσιο μενού 7 πιάτων (€ 235) συμπεριλαμβάνονται ποτήρι σαμπάνιας και απεριόστη κατανάλωση του Electra house wine.

«Μπαλκόνι στις Κυκλάδες»

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα! - εικόνα 4

Εκεί ψηλά στον Υμηττό, ατενίζεις από την ολόλευκη σάλα όλη την Αθήνα –μέχρι και τον Σαρωνικό–, σε ένα έξοχο πανοραμίκ. Σπεσια­λιτέ εδώ είναι τα ψάρια, που στο μενού του ρεβεγιόν (5 πιάτα - € 45) θα δώσουν το «παρών» με καρπάτσιο σολομού gravlax και τόνο με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας. Στα συν η ζωντανή μουσική.

«Premiere»

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα! - εικόνα 5

Από τη νότια πλευρά της πόλης, στο rooftop του «Athenaeum InterContinental», το κάδρο περιλαμβάνει Ακρόπολη, Λυκαβηττό και Φιλοπάππου. Ο Μιχάλης Νουρλόγλου είναι επικεφαλής σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και οι γεύσεις του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς (7 πιάτα - € 160) αναμένονται ιδιαίτερα ιντριγκαδόρικες.

«La Suite Lounge»

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα! - εικόνα 6

Σε περίοπτη θέση, το εστιατόριο του ξενοδοχείου «St. George Lycabettus» έχει από τη φροντισμένη σάλα του πανέμορφη θέα σε όλη την πόλη. Στο μενού των 9 πιάτων (€ 150) δημοφιλείς γεύσεις των ημερών παρουσιάζονται με πρωτότυπο τρόπο και σε μεγάλη ποικιλία. Μία από τις πιο σικάτες εμπειρίες από ψηλά!

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Αριστίππου 1, Λόφος Λυκαβηττού
  • Εστιατόρια

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Metropolis Roof Garden

(ξεν. «Electra Metropolis Athens») Μητροπόλεως 15, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.