Whisky και σοκολάτα: ένα πρωτοποριακό ζευγάρι

Πως θα σας φαινόταν να σερβίρετε ουίσκι μαζί με σοκολάτα, για το φινάλε των γιορτινών δείπνων; Γι’ αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν από τη παραδοσιακή ιεροτελεστία δοκιμής του κλασικού ποτού με πούρο και να τολμήσουν κάτι συναρπαστικό, αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα, εναλλακτική επιλογή.

Whisky και σοκολάτα: ένα πρωτοποριακό ζευγάρι

Πως θα σας φαινόταν να σερβίρετε ουίσκι μαζί με σοκολάτα, για το φινάλε των γιορτινών δείπνων; Γι’ αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν από τη παραδοσιακή ιεροτελεστία δοκιμής του κλασικού ποτού με πούρο και να τολμήσουν κάτι συναρπαστικό, αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα, εναλλακτική επιλογή.

Whisky και σοκολάτα: ένα πρωτοποριακό ζευγάρι - εικόνα 1

Η διαδικασία για να αποκαλυφθούν τα ιδανικά ταίρια είναι άκρως απολαυστική, ειδικά όταν οι συνδυασμοί γίνονται ανάμεσα σε εκλεκτά ουίσκι και ποιοτική dark σοκολάτα. Οι bitter κόκκοι σοκολάτας, βλέπε ΙΟΝ Dark, εναρμονίζονται με τις γλυκές νότες του αλκοόλ και ζωηρεύουν τα μπαχαρικά του κριθαρένιου spirit. Πρώτα παίρνουμε μια καλή γουλιά από το ουίσκι και την αφήνουμε να ταξιδέψει μέσα στον ουρανίσκο μας, μετά κόβουμε ένα κομμάτι από την ION Dark και περιμένουμε τις γευστικές εκρήξεις. Για να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο τα αρώματα να απελευθερωθούν, μπορούμε να προσθέσουμε 2 με 3 σταγόνες νερό στο ουίσκι και να επαναλάβουμε την απολαυστική γευσιγνωσία.

Whisky και σοκολάτα: ένα πρωτοποριακό ζευγάρι - εικόνα 2

Ένα ζευγάρι με το οποίο αξίζει να ξεκινήσουμε τους πειραματισμούς είναι το ευγενικό Cutty Sark Blended με την ION Dark με lime και πράσινο τσάι. Το χρυσαφένιο ποτό έχει χαρακτηριστικές refreshing νότες εσπεριδοειδών, όμοιες με τις ζωηρές νύξεις της ION Dark. Η διακριτική φυτικότητα της ΙΟΝ μεγαλώνει την επίγευση του Cutty και μας ανεβάζει την διάθεση.

Whisky και σοκολάτα: ένα πρωτοποριακό ζευγάρι - εικόνα 3

Αλλάζουμε τελείως κατηγορία και βάζουμε στα ποτήρια μας το japanese best seller Nikka from the Barrel. To κεχριμπαρένιο malt έχει απρόσμενα αρώματα κόκκινων φρούτων, κυρίως βατόμουρα και μύρτιλα και γλυκές νότες βανίλιας και κανέλας. Με ένα μικρό κομμάτι από την ION Dark super fruits, η γοητευτική παρουσία των κόκκινων φρούτων αποκτάει μεγαλύτερη δυναμική και αρμονία.

Whisky και σοκολάτα: ένα πρωτοποριακό ζευγάρι - εικόνα 4

Γι’ αυτούς που ψάχνουν ακόμα ιδέες για δώρα, η νέα συλλεκτική συσκευασία του Chivas Regal 18 ετών είναι εντυπωσιακή και μαζί με την ION Dark με βιολογικό πορτοκάλι θα κλέψουν την παράσταση. Οι ωραίες νότες ροδάκινου και πορτοκαλιού του ουίσκι βρίσκουν το άλλο τους μισό στην ΙΟΝ με τις πιο παιχνιδιάρικες νύξεις εσπεριδοειδών.

Στην περίπτωση που θέλετε να κλείσετε φαντασμαγορικά το λουκούλλειο γιορτινό τραπέζι βάλτε Macallan Amber μαζί με ION Dark με αλμυρή καραμέλα και αμύγδαλα. Οι αισθήσεις σας θα γεμίσουν αρώματα μήλου, κανέλας, ξηρών καρπών και καραμέλας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.