Ποιος είναι ο Noel Roche και τι κάνει στο «Zampanó»;

Η απάντηση στο οινογαστρονομικό ραντεβού της Πέμπτης 21/12, εκεί, στη Σαρρή.

Ποιος είναι ο Noel Roche και τι κάνει στο «Zampanó»;

Η απάντηση στο οινογαστρονομικό ραντεβού της Πέμπτης 21/12, εκεί, στη Σαρρή.

Ποιος είναι ο Noel Roche και τι κάνει στο «Zampanó»; - εικόνα 1

Δεν έχει πολύ καιρό που μετακόμισε στην Ελλάδα ο Noel Roche, οπότε δεν είχαμε πολλές δυνατότητες να γνωρίσουμε την κουζίνα του, αν εξαιρέσεις κάποια consulting και ιδιωτικά events. Η Πέμπτη 21/12 είναι μια καλή ευκαιρία, αφού ο Βρετανός σεφ, ο οποίος έχει περάσει από αρκετές διακεκριμένες/ενδιαφέρουσες κουζίνες της Γηραιάς Αλβιόνας, μας δίνει ραντεβού σε μια οινο-γαστρονομική βραδιά που διοργανώνει το «Zampanó», δημιουργώντας τα τέσσερα πιάτα που θα ζευγαρώσουν με τέσσερα κρασιά του Κτήματος Βασίλη Χατζηγεωργίου (Κάρυανη Καβάλας). Τα κρασιά που θα δοκιμαστούν είναι τα Sauvignon blanc 2016, Merlot 2015, Merlot 2007 και Cabernet 2015. Ο Noel βάζει δίπλα τους σολομό μαριναρισμένο σε πορτοκάλι και παντζάρι με αγγουράκι τουρσί, κουρκουμά, ψημένο σουσάμι και μάραθο, σαλάτα λάχανο με μαύρα μούρα, μήλα και αμύγδαλα σε dressing μηλόξιδου, χοιρινό κονφί με πουρέ και σος από Merlot και πιπεράτο μοσχαρίσιο short rib με κολοκύθα, γλυκάνισο και καρότο. Το κόστος συμμετοχής είναι € 32 το άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.