Γιορτινά πιάτα και τζαζ στο Μουσείο Ακρόπολης

Παραδοσιακές και πιο σύγχρονες ελληνικές γεύσεις, μελωδίες άρπας και τζαζ μουσικοί συναντιούνται απέναντι από τον Ιερό Βράχο.

Γιορτινά πιάτα και τζαζ στο Μουσείο Ακρόπολης

Παραδοσιακές και πιο σύγχρονες ελληνικές γεύσεις, μελωδίες άρπας και τζαζ μουσικοί συναντιούνται απέναντι από τον Ιερό Βράχο.

Γιορτινά πιάτα και τζαζ στο Μουσείο Ακρόπολης - εικόνα 1

Πηγαίνοντας τώρα τις ­γιορτές στο Μουσείο Ακρόπολης για τις μουσικές εκδηλώσεις, τα παιδικά εργαστήρια, τις ξεναγήσεις ή το γούρι για το 2018, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το στεφάνι μυρτιάς που εικονίζεται σε μια μαρμάρινη πλάκα στην Αίθουσα των Κλιτύων, μπορείτε κάλλιστα να ανεβείτε στο café-εστιατόριο για ένα κρητικό πιλάφι με στάκα και σπιτικό αρνίσιο καβουρμά ή ένα λεμονάτο ζυγούρι. Ο νέος κατάλογος, πάντα προσανατολισμένος στις παραδοσιακές και τοπικές ελληνικές γεύσεις, έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του και όπου να ’ναι θα έχει και γευστικά, και μουσικά «sides». Προχωρώντας προς τα Χριστούγεννα, στο γευστικό ρεπερτόριο θα προστίθενται και πιάτα ημέρας, άλλα πιο κλασικά (το Σάββατο 23/12, ας πούμε, θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα) και άλλα πιο σύγχρονα, και το φαγητό θα συνοδεύουν μελωδίες άρπας. Επιπλέον, μέχρι τα τέλη του μήνα, κάθε Παρασκευή που το εστιατόριο μένει ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα, γνωστοί μουσικοί της αθηναϊκής τζαζ σκηνής θα βάφουν τα βράδια με χριστουγεννιά­τικο χρώμα, ερμηνεύοντας γνωστά κομμάτια του είδους. Είναι κι εκείνη η θέα στην Ακρόπολη...

Έχετε υπόψη ότι τηλεφωνικές κρατήσεις πραγματοποιούνται τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου στο 2109000915.

Περισσότερες πληροφορίες

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.