4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα!

Έντεχνα και λαϊκά ελληνικά, μεσογειακές άριες, σπανιόλικα πάθη, ρομαντικό καμπαρέ­, ρυθμικά σουίνγκ, όλα μετά φαγητού βεβαίως, για να γλεντήσετε δεόντως χρονιάρες ­μέρες.

4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα!

Έντεχνα και λαϊκά ελληνικά, μεσογειακές άριες, σπανιόλικα πάθη, ρομαντικό καμπαρέ­, ρυθμικά σουίνγκ, όλα μετά φαγητού βεβαίως, για να γλεντήσετε δεόντως χρονιάρες ­μέρες.

«MALVAZIA»

4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα! - εικόνα 1

O χώρος ξεχωριστός, φτιαγμένος με μεράκι από Μονεμβασίτες τεχνίτες της πέτρας και εμπνευσμένος από το κάστρο τους. Το πρόγραμμα με τίτλο «Όταν οι νότες συναντούν τη Μεσόγειο» ξεκινάει από Χατζιδάκι και ιταλικές καντσονέτες και πηγαίνει σε fado, tango και έντεχνο ελληνικό. Ο Βαγγέλης Ζούλας σε καθηλώνει με συνοδεία στο πιάνο από τον Ζώη Πατέλη, ενώ Παρασκευή και Σάββατο μαζί τους εμφανίζονται η σοπράνο Αγάπη Παπαμήτσου και ο βιολιστής Ζήσιμος Σουλκούκης. Απ’ το μενού ζήλεψα τις τριπλομαγειρεμένες πατάτες με χειμερινή μαύρη τρούφα και κρέμα από κατσικίσιο τυρί Μονεμβασιάς.

«PIEDRA»

4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα! - εικόνα 2

Σ’ ένα μεσαιωνικό κελάρι στην Πειραιώς, η πέτρα, το ξύλο και το σίδερο υπό το φως των κεριών συνδυάζονται με τη μουσική καλαισθησία και αλεγκρία. Λυρικοί καλλιτέχνες και σολίστες ερμηνεύουν (κάθε Παρασκευή και Σάββατο) με μοναδικό τρόπο μεσογειακά κατά βάση κομμάτια, όπου η «Κάρμεν» συναντά την «Τόσκα» και το «Χορό των μεταμφιεσμένων» του Βέρντι. Ο αυτοσχεδιασμός των τενόρων είναι η κορύφωση της μουσικής περιπλάνησης, ενώ παρεμβάλλονται μοναδικά ελληνικά κομμάτια εκτελεσμένα με λυρικό τρόπο. Από την κουζίνα μου γυάλισε κότσι αρνιού σιγομαγειρεμένο με κρασί Vinsanto, μαντζουράνα, νεροκάρδαμο και λαχανικά μπρεζέ.

«ΟMU»

4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα! - εικόνα 3

Το bar restaurant πάνω απ’ το «Oozora» παίρνει ξεχωριστό χρώμα το σαββατοκύριακο. Κάθε Σάββατο, ο δημοφιλής καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Φραντζής παρουσιάζει το ξεχωριστό concept διασκέδασης «S(w)inging around»! Ένα ταξίδι, δηλαδή, στο τραγούδι, το χρόνο και το χώρο, συνοδεία φωνητικών και πλήκτρων από τη Γεωργία Κωνσταντίνου, η οποία έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος, με τον Κωνσταντίνο να ερμηνεύει ελληνικά και ξένα τραγούδια από τη δεκαετία του ’30 έως και σήμερα σε αυθεντικούς αλλά και σε πειραγμένους swing ρυθμούς. Τις Κυριακές έχει «Mono Greek Vibes» πάρτι με πολύ μπουζούκι και στα decks τον Richard Horn. Ο διακεκριμένος σεφ Andy Lay δημιουργεί μοναδικά sushi roll, maki, nigiri, sashimi, αλλά και ιδιαίτερα burgers. Εντυπωσιακά τα κοκτέιλ του Marek Petrik.

«EL CONVENTO DEL ARTE»

4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα! - εικόνα 4

Σ’ ένα υπέροχο πετρόχτιστο κτίριο του Μεταξουργείου, μέσα σ’ ένα ρομαντικό, μαξιμαλιστικό, μοναστηριακό σκηνικό με μανουάλια, αναγεννησιακές αγιογραφίες και μπορντό βελούδινες κουρτίνες και τον DJ να παίζει από άμβωνα, εναλλάσσονται: η ηθοποιός Ευαγγελία Μουμούρη (15 και 22/12) που ανάμεσα σε ευχές, παράπονα, ερωτικές εξομολογήσεις και αφορισμούς τραγουδάει Αττίκ, Σουγιούλ, Μουζάκη, Χιώτη, Ζαμπέτα, Μάνου, Κραουνάκη αλλά και Βάιλ, σουίνγκ, λάτιν, μποσανόβα και τάνγκο· ο ηθοποιός Παναγιώτης Πετράκης (18-19/12) στο σπανιόλικο «El fuego de la Pasión»· η περφόρμερ Pavlina Styl (21/12) στην παράσταση «Sidewalks de la rue Pigalle» με ακούσματα της Belle Époque και του καμπαρέ από το μεσοπολεμικό Βερολίνου μέχρι το σήμερα. Την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο Μιχάλης Ντουνέτας.

Περισσότερες πληροφορίες

Malvazia

Αγαθημέρου 1, Ρουφ
  • Εστιατόρια

Piedra Opera Restaurant

Αγαθημέρου 3 & Πειραιώς 134 (δίπλα στο Μουσείο Μπενάκη), Ρουφ
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.