«Frankie» goes to... Κολωνάκι

Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης και ο Χρήστος Αθανασιάδης ετοιμάζονται να αποκαλύψουν το ιταλικό alter ego του «Νice ‘n’ Easy», το οποίο, παίζοντας μεταξύ ρουστίκ και μοντέρνου, θα δίνει έμφαση στα φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά.

«Frankie» goes to... Κολωνάκι

Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης και ο Χρήστος Αθανασιάδης ετοιμάζονται να αποκαλύψουν το ιταλικό alter ego του «Νice ‘n’ Easy», το οποίο, παίζοντας μεταξύ ρουστίκ και μοντέρνου, θα δίνει έμφαση στα φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά.

«Frankie» goes to... Κολωνάκι - εικόνα 1

Πάνε αρκετά χρόνια από τότε που ο Δημήτρης Χριστοφορίδης, ερχόμενος από το Λος Άντζελες στην Ελλάδα να δει τους γονείς του, αποφάσισε να κάνει μια μικρή, ενδιάμεση στάση στη Ρώμη­. Αντί για μία ημέρα, έμεινε δέκα. Σε εκείνο το ταξίδι ανατρέχει για να εξηγήσει πώς μετά την επιτυχημένη πορεία των bio-ανήσυχων, πολυσυλλεκτικών «Nice ’n’ Easy» στο κέντρο, στην Κηφισιά και στη Μύκονο, αποφάσισαν μαζί με τον σεφ Χρήστο Αθανασιάδη να κινηθούν σε ιταλικό «τερουάρ». Ο ίδιος περιγράφει τις Ιταλίδες μανάδες να φτιάχνουν pasta fresca λες και ήταν χθες.

Το επόμενό τους βήμα, μια all day τρατορία που θα ανοίξει τις πόρτες της τη Δευτέρα 11/12, κρατάει κάτι από εκείνη την εικόνα, έχει όμως αναφορές και στην ιταλική κοινότητα της άλλης όχθης του Ατλαντικού. Και όχι μόνο επειδή παραπέμπει στο όνομα ενός (πιο διά­σημου δεν γίνεται) γιου Ιταλών μεταναστών, που ήθελε τα ζυμαρικά του αυστηρά al dente και την κοτολέτα αλά Μιλανέζε έξτρα λεπτή – του Φρανκ Σινάτρα. Το σχεδιασμό του «Frankie», που ετοιμάζεται για αποκαλυπτήρια σε ένα αθηναϊκό κτίριο του ’30 στη Σκουφά, στο σημείο όπου βρίσκαμε παλιότερα το «Rosebud», ανέλαβαν ο ντιζάινερ Σπύρος Κοντάκης και η αρχιτεκτόνισσα Δήμητρα Κορομπίλη. Με ένα ζεστό, επιμελώς ατημέλητο σκηνικό αλά Little Italy, που δένει αναγεννησιακά μοτίβα και ξυλόσομπες, δερμάτινο καναπέ και παλιό τουβλάκι, θέλησαν να αποδώσουν το πώς, φτιάχνοντας ένα ζεστό/γνώριμο περιβάλλον εκ των ενόντων, οι Ιταλοί μετανάστες που κυνηγούσαν τα αμερικάνικο όνειρο οικειοποιούνταν τη νέα τους πατρίδα.

Σύμφωνα με τον σεφ Χρήστο Αθανασιάδη, που επιμελείται το μενού (στην κουζίνα επικεφαλής είναι ο επί χρόνια συνεργάτης του διδύμου Άκης Αμηράς), η φιλοσοφία της αναζήτησης προϊόντων –ελληνικών και ιταλικών στην προκειμένη–, της αγάπης για την υγιεινή διατροφή, της συνάντησης παράδοσης και σύγχρονων τάσεων στο νέο αυτό εγχείρημα είναι ανάλογη με εκείνη του «Nice ’n’ Easy». Η κουζίνα, στον επάνω όροφο, είναι ανοιχτή και το «Frankie» δίνει έμφαση στα χειροποίητα ζυμαρικά (spaghetti alla chitarra, ταλιατέλες, πένες, νιόκι κ.ά.) και στην πίτσα, αμφότερα φτιαγμένα από πιστοποιημένα βιολογικά αλεύρια, ενώ συμπληρώνει την πρότασή του με αρκετές επιλογές για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη καθώς και αρκετές χορτοφαγικές προτάσεις.

Δεν θα αργήσουμε να δοκιμάσουμε την «αλλιώτικη» Caprese, τα βουβαλίσια κεφτεδάκια με πεπεροντσίνο και παρμεζάνα, την Mπολονέζ με μοσχάρι Αρκαδίας και πεκορίνο τρούφας, το μοσχαρίσιο φιλέτο με νιόκι πατάτας και κέιλ αλλά και τα panini με ψωμάκι από τον ξυλόφουρνο, μια και τα πρωινά είναι επίσης προσαρμοσμένα στο ιταλικό γευστικό ταμπεραμέντο.

Σκουφά 40, Κολωνάκι, 2103647052.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια