Μια νέα cave à manger αλλάζει τα δεδομένα στην Πλάκα

Με μια walk in-κάβα που εστιάζει στον γαλλικό αμπελώνα και τον αξιολογότατο Alain Parodi στην κουζίνα έρχεται να φρεσκάρει τα… γαλλικά της πόλης.

Μια νέα cave à manger αλλάζει τα δεδομένα στην Πλάκα

Με μια walk in-κάβα που εστιάζει στον γαλλικό αμπελώνα και τον αξιολογότατο Alain Parodi στην κουζίνα το ολοκαίνουργιο «L’Αudrion» έρχεται να φρεσκάρει τα… γαλλικά της πόλης.

Μια νέα cave à manger αλλάζει τα δεδομένα στην Πλάκα - εικόνα 1

«Ο στόχος μας ήταν να επανανακαλύψει το ελληνικό κοινό το γαλλικό κρασί», ήταν το πρώτο πράγμα που μας είπε η Marie-Laure Bocabarteille, η Γαλλίδα ιδιοκτήτρια του «L’Audrion», το οποίο έκανε πρεμιέρα πριν από μερικές ημέρες στην Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας. Καθώς έμπαιναν τα θεμέλια γι’ αυτήν τη νέα –με τα δικά της λόγια– «cave à manger», προέκυψε και η συνεργασία με τον γνώριμο στο ελληνικό κοινό συμπατριώτη της και αξιολογότατο σεφ Alain Parodi (έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin) – έτσι η κουζίνα, αναμενόμενα, κέρδισε έδαφος. Ψηλοτάβανο, άνετο, ζεστό, μοντέρνο σε ύφος, με σκούρους μπλε τοίχους, κίτρινες και πράσινες λεπτομέρειες αλλά και κεντημένο με διάφορα φυτά, αυτό το νέο οινο-κεντρικό γαλλικό μπιστρό έρχεται να ανεβάσει τις γευστικές μετοχές της περιοχής της Πλάκας.

Μια νέα cave à manger αλλάζει τα δεδομένα στην Πλάκα - εικόνα 2

Στο επίκεντρο βρίσκεται μια walk-in κάβα αφιερωμένη κατά κύριο λόγο στο γαλλικό αμπελώνα, από όπου αγοράζεις κρασιά και για το σπίτι. Το «L’Audrion» έχει στο γευστικό του οπλοστάσιο, πέρα από έναν σεφ με περγαμηνές, μια λαλίστατη βιτρίνα τυριών και αλλαντικών, καθένα με το ταμπελάκι του (comté, reblochon, manchego, andouille, chorizo κ.λπ.) και στην κουζίνα του πολλές ετοιμοπόλεμες cocottes. Θα σας δώσουμε μια ιδέα για το μενού: μοσχαρίσιο ταρτάρ και τερίνα φουαγκρά, βατραχοπόδαρα με σκορδοβούτυρο και σαλιγκάρια μπουργκινιόν, μεδούλι, σουκρούτ, ριζότo με τρούφα, μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ πατάτας και μια… grande κρεμ καραμελέ για τέσσερις. Θα επανέλθουμε σύντομα με τις εντυπώσεις μας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια