Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς

Τα πληθωρικά ενισχυμένα κρασιά είναι απαιτητικοί παρτενέρ, απαιτώντας ποιοτικά ταίρια για συναρπαστικά pairings.

Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς

Τα πληθωρικά ενισχυμένα κρασιά είναι απαιτητικοί παρτενέρ, απαιτώντας ποιοτικά ταίρια για συναρπαστικά pairings.

Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς - εικόνα 1

Όταν τα δημοφιλή Port και Sherry μπαίνουν δίπλα σε premium dark σοκολάτα η απόλαυση ανεβάζει γρήγορες στροφές. Τα πληθωρικά ενισχυμένα κρασιά είναι απαιτητικοί παρτενέρ. Τα εκρηκτικά αρώματα και η πλούσια γεύση τους μπορεί να σταθεί μόνο δίπλα σε αντίστοιχες πληθωρικές και γεμάτες dark σοκολάτες.

Για παράδειγμα το διάσημο ρουμπινί Port Fonseca, μετά από τρία χρόνια ξεκούρασης σε δρύινα βαρέλια, διατηρεί τη φρεσκάδα του εμπλουτισμένη με γοητευτικά αρώματα φραγκοστάφυλου, κερασιού, βύσσινου και σοκολάτας. Δοκιμάστε να πιείτε μια γουλιά και μετά να πάρετε μια μπουκιά από την ION Dark super fruits. Η επίγευση τότε του Fonseca μεγαλώνει και τα berries της ΙΟΝ εμπλουτίζουν την συναρπαστική αίσθηση των κόκκινων φρούτων.

Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς - εικόνα 2

Ένα απόλυτο ζευγάρι είναι το χρυσοκίτρινο Ramos Pinto με την ΙΟΝ Dark με το βιολογικό πορτοκάλι. Οι εκλεπτυσμένες νότες εσπεριδοειδών του Port δένουν με την ζωηρή παρουσία του πορτοκαλιού στην dark σοκολάτα και απογειώνουν την εμπειρία.

Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς - εικόνα 3

Στη περίπτωση που έχουμε Sherry, οπωσδήποτε αξίζει το πάντρεμα ανάμεσα στο premium Oloroso Don Nuno και στην ΙΟΝ Dark με αμύγδαλα και αλατισμένη καραμέλα. Το Don Nuno μετά από ωρίμανση 12 χρόνων σε βαρέλια, μας πλημμυρίζει με νότες καβουρδισμένων ξηρών καρπών, κυρίως αμύγδαλου, σε φόντο σοκολάτας και κάστανου. Φανταστείτε την έκρηξη στον ουρανίσκο μόλις συνδυαστεί με την dark σοκολάτα και αφήσει στην επίγευση τις νότες της καραμέλας.

Για το φινάλε ένα ανατρεπτικό ζευγάρι, το εμβληματικό Pedro Ximenez San Emilio αναλαμβάνει να αποπλανήσει τις αισθήσεις μας μαζί με την πρωτότυπη ION Dark με πράσινο τσάι και αντιοξειδωτικά. Η «δροσερή» dark σοκολάτα φρεσκάρει το λιπαρό Ximenez και ενισχύει πολύ όμορφα τον βοτανικό χαρακτήρα του. Τολμήστε να κάνετε και τους δικούς σας πειραματισμούς, γιατί πάντοτε το γιορτινό κλίμα ταιριάζει γάντι με τις απολαυστικές δοκιμές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.