Με tοmahawk και πικάνια στην οδό Αιτωλικού

Πίσω από το «Lykos Steak House» που άνοιξε μόλις τις πόρτες του στον Πειραιά κρύβονται ένας τρίτης γενιάς εστιάτορας κι ένας δεύτερης γενιάς κρεοπώλης.

Με tοmahawk και πικάνια στην οδό Αιτωλικού

Πίσω από το «Lykos Steak House» που άνοιξε μόλις τις πόρτες του στον Πειραιά κρύβονται ένας τρίτης γενιάς εστιάτορας κι ένας δεύτερης γενιάς κρεοπώλης.

Με συνδημιουργούς τον Θανάση Βασίλαινα του ομώνυμου εστιατορίου και τον Βαγγέλη Λύκο του πειραιώτικου κρεοπωλείου «Ζυγός» μάλλον δεν είναι να απορείς που η κρεατοφαγική πρόταση του steak house που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Αιτωλικού έρχεται αγκαζέ με μια ικανή δόση ελληνικής κουζίνας.

Με tοmahawk και πικάνια στην οδό Αιτωλικού - εικόνα 1

Στο μενού του «Lykos Steak House» η φάβα με νούμπουλο, το χτένι με μανεστράκι κι αρσενικό Νάξου κι ένα τραγανό αβγό ποσέ με καπνιστή μπριζόλα και κρέμα γραβιέρας Κρήτης –που κάνουν, ανάμεσα σε άλλα, την αρχή– συγκατοικούν με μπέργκερ από Black Angus, κοτόπουλα βιολογικής εκτροφής, tomahawk από χοιρινό Σπάρτης, αλλά και tomahawk και πικάνια από μοσχίδα ξηρής ωρίμανσης κι όχι μόνο. Σεφ είναι ο Κώστας Τσιάτσιος, η λίστα κρασιών αριθμεί 50 ετικέτες με έμφαση, αναμενόμενα, στα κόκκινα, ενώ στο χώρο, ο οποίος επί πολλές δεκαετίες στέγαζε τον ιστορικό «Βασίλαινα», πλέον επικρατεί το άσπρο-μαύρο. Τα καινούργια φωτιστικά συνδυάζουν μαύρη λαμαρίνα και γαλακτερό γυαλί, το μεγάλο ψυγείο που φιλοξενεί την κρεατική κολεξιόν τραβάει το βλέμμα και μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα βρίσκεται ένα πάγκος παλιού μπακάλικου με τη μηχανή κοπής πλαισιωμένη από ευμεγέθη σουτζούκια, τσορίθο και λουκάνικα, όλα δικής τους παραγωγής. Σύντομα θα επανέλθουμε με τις εντυπώσεις μας.

Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 2104612457.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια