Η 2η Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας ξεκινά

Από τις 20 έως και τις 26/11 αρκετά εστιατόρια της πόλης θα προτείνουν μενού και πιάτα αφιερωμένα στη γευστική παράδοση της γειτονικής χώρας.

Η 2η Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας ξεκινά

Από τις 20 έως και τις 26/11 διαρκεί η Δεύτερη Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο και αρκετά εστιατόρια της πόλης θα προτείνουν είτε ένα μενού είτε κάποια πιάτα αφιερωμένα στη γευστική παράδοση της γειτονικής χώρας – την πλήρη λίστα των συμμετεχόντων θα τη βρείτε τις επόμενες ημέρες στο www.iicatene.esteri.it/IIC_Atene/el. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης στο Ιταλικό­ Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών­ τη Δευτέρα 20/11 εγκαινιάζεται μια έκθεση αφιερωμένη στον Pellegrino Artusi και στο βιβλίο συνταγών του «Η επιστήμη στην κουζίνα και η τέχνη της καλής διατροφής» («La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene», 1891), με το οποίο θέλησε να συμβάλει στην οικοδόμηση μιας εθνικής κουλτούρας, αποτυπώνοντας το γαστρονομικό πλούτο της πρόσφατα τότε ενοποιημένης χώρας του.

Ακολουθούν μια ημερίδα αφιερωμένη στο κρασί με τίτλο «Παραγωγή και διάθεση του κρασιού στην Ιταλία και στη βενετική Ανατολή στον όψιμο Μεσαίωνα» την Τρίτη 21/11 (από τις 6.30 μ.μ.) και μια συνάντηση (το Σάββατο 25/11, 11 π.μ.-5 μ.μ.), με εκπροσώπους ιταλικών σχολών, ακαδημιών κουζίνας και σομελιέ για όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν γαστρονομία, κουζίνα και οινολογία στην Ιταλία. [Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) 47, Πολυτεχνείο, 2105242646]

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια