Περιποίηση αλά ιταλικά στη Φιλοθέη

Το «Pr1ΑmO» γράφει τα νέα κεφάλαια της ιστορίας του, πάντα στην Καποδιστρίου, συνδυάζοντας φροντισμένο περιβάλλον κι ενδιαφέρουσα κουζίνα με κλασικές και μοντέρνες αποχρώσεις.

Περιποίηση αλά ιταλικά στη Φιλοθέη

Το «Pr1ΑmO» γράφει τα νέα κεφάλαια της ιστορίας του, πάντα στην Καποδιστρίου, συνδυάζοντας φροντισμένο περιβάλλον κι ενδιαφέρουσα κουζίνα με κλασικές και μοντέρνες αποχρώσεις

Περιποίηση αλά ιταλικά στη Φιλοθέη - εικόνα 1

Είναι όμορφο το «Pr1ΑmO». Δημοφιλές στα βόρεια προάστια επί χρόνια, το ιταλικό εστιατόριο στα όρια Φιλοθέης και Νέας Ιωνίας, που διανύει τη νέα του εποχή με καινούργια ομάδα στο τιμόνι, έχει άνετη, κομψή, σχεδόν σαλονάτη αύρα. Τις δύο του αίθουσες, διακοσμημένες σε τόνους του γκρι και του μοβ-μπορντό, μοιράζονται τόσο ζευγάρια που βρίσκουν εύκολα τη γωνιά τους όσο και παρέες που χαίρονται την πολιτισμένη, ήρεμη φύση­ του. Η αίσθηση τραπεζαρίας σπιτιού­ ελαφραίνει με χαριτωμένες πινελιές εξοχής – ιδίως εκείνος ο μεγάλος νεο-ρουστίκ πάγκος της κουζίνας με τη μηχανή κοπής και τη βιτρίνα με τα αλλαντικά που, αν είσαι λάτρης, ενστικτωδώς τραβάει το μάτι.

Περιποίηση αλά ιταλικά στη Φιλοθέη - εικόνα 2

Ο Ναπολιτάνος σεφ Roberto Izzo (ήδη έντεκα χρόνια στην Ελλάδα) προτιμά ως επί το πλείστον τις καθαρές γεύσεις που αναδεικνύουν τα υλικά τους. Κρατώντας τη βάση της κουζίνας κλασικότροπη, παίζει πού και πού και με πιο σύγχρονα στοιχεία, ενώ συντονίζει παράδοση και παρόν. Οι δε μερίδες είναι γενναιόδωρες. Το vitello tonnato του είναι εξευγενισμένο: τα κομμάτια του μοσχαριού εμφανίζονται διπλωμένα στα δύο, καθένα με τη σάλτσα του, που εκτός από κάππαρη έχει και λίγο λάδι λευκής τρούφας, και είναι μια πλούσια, έτοιμη μπουκιά. Η καπνιστή scamorza στο τηγάνι με σάλτσα pizzaiola έχει ανοιχτόκαρδη, αβίαστη νοστιμιά και ωραία ζωντάνια.

Από τα ορεκτικά, τώρα, μόνο η τερίνα χήνας δεν με ενθουσίασε τόσο λόγω γεύσης όσο και λόγω υφής. Από εκεί και πέρα, τα φρέσκα, χειροποίητα μαύρα scialatielli (με μελάνι σουπιάς), με ντοματίνια και καραβίδες, μοσχοβολάνε με το που προσγειώνονται στο τραπέζι και, αν θέλεις να ακολουθήσεις στεριανή πορεία, υπάρχουν τα ωραία paccheri με λουκάνικο salciccia και ντομάτα σε αυστηρό al dente και οι παπαρδέλες με ραγού αγριογούρουνου, κεντημένες με δεντρολίβανο και μπαχάρι, που είναι χειμωνιάτικο comfort food με τα όλα του. Η ευμεγέθης κοτολέτα alla Milanese, με το κόκαλο, σωστά παναρισμένη, είναι εντυπωσιακή μεν, θέλει λίγο πιο προσεκτικό ψήσιμο δε.

Περιποίηση αλά ιταλικά στη Φιλοθέη - εικόνα 3

Η ιταλική κουζίνα στην προκειμένη έρχεται αγκαζέ με μια καλή δόση κρεατικών στη σχάρα, οπότε οι κρεατοφάγοι τσεκάρετε και τις ταλιάτες, τα rib eye και τα υπόλοιπα του grill. Αφήστε χώρο για γλυκό – και δη ένα πληθωρικό παρφέ με παστέλι φουντουκιού ζεστής σάλτσα gianduja και σος φράουλας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια