Dark ντουέτα μπίρας και σοκολάτας

Οι μαύρες μπίρες ανήκουν στην κατηγορία των «αναπάντεχων» spirits. Τις γνωρίσαμε καλύτερα τα τελευταία χρόνια με την έκρηξη των Ελληνικών μικροζυθοποιίων και τις αγαπήσαμε.

Dark ντουέτα μπίρας και σοκολάτας

Οι μαύρες μπίρες ανήκουν στην κατηγορία των «αναπάντεχων» spirits. Τις γνωρίσαμε καλύτερα τα τελευταία χρόνια με την έκρηξη των Ελληνικών μικροζυθοποιίων και τις αγαπήσαμε.

Dark ντουέτα μπίρας και σοκολάτας - εικόνα 1

Τα αρωματικά και γευστικά τους χαρίσματα είναι πολλά, ανάμεσα τους ξεχωρίζει το υπέροχο πάντρεμα με τις dark σοκολάτες. Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πολλά ζευγάρια, για να στήσουμε ένα premium μαύρο σκηνικό και να περάσουμε καλά με την παρέα μας, πολλές χειμωνιάτικες βραδιές.

Dark ντουέτα μπίρας και σοκολάτας - εικόνα 2

Ένα από αυτά είναι σίγουρα η ιδιαίτερη μπίρα Noctua IPA και η Dark IΟΝ με πράσινο τσάι και lime. Απρόσμενο ζευγάρι με εντυπωσιακή τελική αίσθηση στον ουρανίσκο. Οι φυτικές νότες της μπίρας, εκφρασμένες κυρίως με αρώματα πεύκου, δένουν με το δροσερό lime της ION και οι νύξεις καβουρδισμένου καφέ στην επίγευση της Noctua, αναδεικνύουν την καλή dark σοκολάτα.

Dark ντουέτα μπίρας και σοκολάτας - εικόνα 3

Ένας άλλος συνδυασμός που αξίζει να δοκιμάσετε είναι η Κερκυραία dark ale, μαζί με την ION Dark super fruits. Τα γοητευτικά αρώματα βύσσινου, κερασιού και μπαχαρικών, που ευωδιάζει η σκουρόχρωμη μπίρα ενισχύουν τις ωραίες εντάσεις κόκκινων φρούτων της ION.

Γι αυτούς που αγαπάνε ακόμα μεγαλύτερες εντάσεις, μπορούν να σερβίρουν στο ποτήρι τους την πληθωρική Septem Saturday Porter και να την συνοδεύσουν με την πλούσια αρωματικά και γευστικά ΙΟΝ Dark με πορτοκάλι. Τα εσπεριδοειδή στην παλέτα της Porter ενώνονται με το εντυπωσιακό πορτοκάλι της σοκολάτας και οι νύξεις πιπεριού στο στόμα από την μπίρα απογειώνουν την συνολική επίγευση.

Dark ντουέτα μπίρας και σοκολάτας - εικόνα 4

Πιείτε μια γουλιά από την Chios Smoked Robust beer και μετά δοκιμάστε ένα κομμάτι από την ION Dark με αμύγδαλα και αλατισμένη καραμέλα. Είναι σαν το ένα να αποτελεί συνέχεια για το άλλο στον ουρανίσκο. Κοινές αρωματικές νότες καραμέλας και ξηρών καρπών κάνουν την εμπειρία μοναδική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.