7 αφορμές για σούσι!

Το σούσι έχει γίνει... καθεστώς. Ιδού επτά ιδέες για να χαρείτε σε διάφορα σημεία της πόλης ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα στον κόσμο.

7 αφορμές για σούσι!

Το σούσι έχει γίνει... καθεστώς. Ιδού επτά ιδέες για να χαρείτε σε διάφορα σημεία της πόλης ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα στον κόσμο.

«Gaku»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 1

Ανοιχτόκαρδη σάλα, δροσερός μινιμαλισμός και από τις σπεσιαλιτέ που ξεχωρίζουν inside out πασπαλισμένο με πράσινο κρεμμυδάκι, μια μαγιονέζα με τσάι macha, tobiko με ουασάμπι, ψημένα αμύγδαλα και στο κέντρο λαβράκι μαριναρισμένο σε σάλτσα πράσινης πιπεριάς. Διαβάστε εδώ την κριτική του εστιατορίου.

«Izakaya»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 2

Πολύχρωμο και ποπ, καθιερώνει καινοφανή χαρούμενο ιαπωνισμό, με τον Χρόνη Δαμαλά επικεφαλής. Εξαιρετικό το salmon tartar roll με μια φανταστική από το τηγάνισμά της κρούστα panko μαζί με πίκλα καρότου, shiso και μυρωδάτο λάδι μαύρης τρούφας. Διαβάστε εδώ την κριτική του εστιατορίου.

«Matsuhisa Athens»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 3

Εδώ τρως το καλύτερο σούσι της Αθήνας. Από τα τελευταία αστέρια που δοκιμάσαμε, μεταξύ άλλων, αλαβάστρινο καλαμάρι με αλάτι άνθους κερασιάς, τόνος με wasabi salsa και ωραιότατο φρέσκο χέλι ψημένο και μαγειρεμένο στη σάλτσα του. Διαβάστε εδώ την κριτική του εστιατορίου.

«Sushimou»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 4

Εξαιρετικό sushi bar μόνο για 12 άτομα, που ειδικεύεται στα nigiri. One-man-show από τον Αντώνη Δρακουλαράκο, κορυφαίο καλαμάρι και φινετσάτη σουπιά, φανταστική κόκκινη γαρίδα Κοιλάδας, μπαρμπούνι που έρχεται με το κεφάλι και το κόκαλο τραγανοτηγανισμένα. Διαβάστε εδώ την κριτική του εστιατορίου.

«Sushi Bar»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 5

Ξεπέρασαν την 20ετία και τελευταία σπεσιαλιτέ τους είναι τα sushi burgers από δύο δισκάκια ρυζιού και ανάμεσά τους τόνος ή σολομός σε sashimi, teriyaki, tartar ή περασμένος από τη φωτιά, με φύκια nori και wakame, τζίντζερ, tobiko, ανανά, αβοκάντο και σάλτσες.

«Ιki Sushi Lounge»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 6

Χαλαρό και ποιοτικό, με σπεσιαλιτέ που ξεχωρίζουν: Emperor (γαρίδα τεμπούρα, cream cheese και φιλέτο σολομού), Rainbow (καβούρι, σολομός και αβοκάντο), Guacamole rolls με καβούρι και Crunchy maki (deep fried rolls με γαρίδα τεμπούρα, σολομό ή τόνο).

Square Sushi

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 7

Ένα από τα δημοφιλή sushi-κά στέκια των βορείων προαστείων με μοντέρνο στυλ που προτείνει μια τεράστια ποικιλλία από 120 περίπου διαφορετικά εδέσματα. New style και casual maki, vegetarian και tempura rolls,ρολλά fusion, nigiri και sashimi, σούσι σαλάτες και τεμπούρες σε γλυκές τιμές.

Περισσότερες πληροφορίες

Matsuhisa Athens

Astir Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Square Sushi

Δηλιγιάννη 56, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Sushi Bar (the)

Γεωργίου Βλάχου 38, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Sushi Bar (the)

Άτλαντος 1, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Gaku

Λεωφ. Κηφισίας & Λυκούργου 4, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.