Τα highligts του Hall of Taste

Το δεύτερο Hall of Taste τελείωσε με έντονα χειροκροτήματα. Οι καλές στιγμές στο εναλλακτικό φεστιβάλ γεύσης του «Golden Hall» και του «α» είναι πάρα πολλές.

Τα highligts του Hall of Taste

Το δεύτερο Hall of Taste τελείωσε με έντονα χειροκροτήματα. Οι καλές στιγμές στο εναλλακτικό φεστιβάλ γεύσης του «Golden Hall» και του «α» είναι πάρα πολλές. Σε αυτή την γαστριμαργική βόλτα, που κράτησε για οκτώ ολόκληρες μέρες, δεν έλειψαν οι γευστικές συγκινήσεις, οι πρωτοποριακές δοκιμές, οι απρόσμενοι συνδυασμοί και οι γνωριμίες με υλικά, spirits, κρασιά ακόμα και με μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

Το να βγαίνεις για shopping και να σε περιμένουν ευρηματικές προτάσεις με επίκεντρο τη γεύση, δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Γι’ αυτό και όσοι παρακολούθησαν το Hall of Taste στο «Golden Hall» το αγάπησαν με την πρώτη ματιά… Από την αρχή μέχρι το τέλος της επιτυχημένης διοργάνωσης ο παλμός δεν έπεσε στο ελάχιστο, με τα event να γίνονται sold out εν ριπή οφθαλμού. Καθ’ όλη τη διάρκεια του, σε κάθε όροφο του εμπορικού έτρεχε ένα «μελετημένο» γευστικό project εμπνευσμένο από τη θεματική της ημέρας.

Αξίζει να δούμε αναλυτικά κάθε concept και να πάρουμε μια καλύτερη γεύση του Hall of Taste, που άφησε τόσες μυρωδιές και δημιούργησε πραγματικές φιλίες μεταξύ των food και spirits lovers, που το επισκέφτηκαν.

Mediterranean Friday
Η αρχή έγινε με την #ΜediterraneanFriday στην ειδικά διαμορφωμένη και πανέμορφη κεντρική κουζίνα, σχεδιασμένη από την Centro. O Nίκος Zαχαρίας του κτήματος Μουσών παρουσίασε τα κρασιά τους και ενθουσίασε με την σπάνια ερυθρή ποικιλία Μούχταρο γεμάτη με βότανα. Στη συνέχεια ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Αλέξανδρος Τσιοτίνης χρησιμοποιώντας τα φοβερά αξεσουάρ από το Νotos Home, έφτιαξε την πιο νόστιμη μεσογειακή σαλάτα ανακατεύοντας πολλά φρέσκα λαχανικά. Η μέρα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο στη La Pasteria. H εξαιρετική mixologist Διονυσία Σακελλαρίου έπιασε πόστο πίσω από την μπάρα του εστιατορίου και ξετρέλανε τον ουρανίσκο μας παντρεύοντας σπιρτόζικα cocktails με ρετσίνα, καρότα και δυόσμο, με τις υπέροχες μεσογειακές γεύσεις της κουζίνας -βλέπε bruchetta με φρέσκια ντομάτα, βασιλικό και προσούτο πάρμας και μαρινάρα με λιγκουίνι και γαρίδες.

Τα highligts του Hall of Taste - εικόνα 1

Brunch Saturday
Το Σάββατο είναι ιδανική μέρα για brunch! Mε το γεμάτο πρόγραμμα του Hall of Taste το ευχαριστηθήκαμε και πήραμε πάρα πολλές ιδέες, για ιδανικά σνακ και ροφήματα, για να το επαναλάβουμε. Από νωρίς στo Flocafe Espresso Room, ο chef Ηρακλής Πέτρου έστρωσε ένα τραπέζι με όλες τις αγαπημένες γευστικές brunch επιλογές. Ανάμεσα τους ξεχώρισαν τα λαχταριστά pancakes, αλμυρά και γλυκά. Ακολούθησε ένα πολύ ενδιαφέρον coffee masterclass, από τους experts των Starbucks, κρύβοντας ένα γευστικό φινάλε με εντυπωσιακά ροφήματα καφέ. Η Άρτεμις Τζίτζη, δημοσιογράφος γευσιγνώστης του Αθηνοράματος τράβηξε την προσοχή του κοινού παρουσιάζοντας τις γευστικές προτάσεις του Τερκενλή. Δοκιμάσαμε σαλάτες με κους κους, σάντουιτς με φρέσκα υλικά και δώσαμε την ψήφο μας στις απίστευτες κις λορέν. Φτάνοντας πλέον στο μεσημέρι, οι στροφές ανέβηκαν με τον αγαπημένο Τάσο- mamapeinao- Αντωνίου. Ο Τάσος με απλές συνταγές και τη βοήθεια της Neff έβαλε φωτιά στην κεντρική κουζίνα. Μέσα σε λίγο χρόνο μας έδειξε με λίγα υλικά και ψωμί πόσες νόστιμες μπρουσκέτες μπορούμε να ετοιμάσουμε. Παραμένοντας στο χώρο του Centro είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους παραγωγούς του Μέλι Αγγελικής και του Grace Gin και να ανακαλύψουμε πρωτότυπες πίνειν προτάσεις: Από το μέλι Αγγελικής ένα φοβερό γλυκό spirit και από το ελληνικό label ένα εκπληκτικό gin tonic. To απόγευμα ο Γιώργος Παπαλεοντίου από τους ταλαντούχους «The Eaters» έφτιαξε με τις μοναδικές γεύσεις καφέ φίλτρου του Coffeeway εντυπωσιακά ροφήματα και μας προετοίμασε για τις δυο επόμενες γευστικές εκδηλώσεις. Ο συμμετέχων στο MasterChef Χάρης Μπονάνος συνεργάστηκε με τον σεφ του Pastis και τρέλαναν τον ουρανίσκο μας με πληθωρικά πιάτα brunch. O Xάρης ετοίμασε δυο παραλλαγές κλασικών cocktails και τις συνδύασε με επιτυχία. Ακόμα έχουμε την επίγευση από το twist negroni με το bao χοιρινού. Η μέρα έκλεισε με την εντυπωσιακή παρουσίαση της βραβευμένης bartender Χρύσας Τσάμπου στο Πρυτανείον. Χτύπησε cocktails με το Disaronno και την Tia Maria και όλοι μετά ζητούσαν τις συνταγές...

Τα highligts του Hall of Taste - εικόνα 2

Cheesy Wine Monday
Μια μέρα αφιερωμένη στο τυρί που αγαπούν οι απανταχού food lovers. Και φυσικά δεν μπορούσαμε παρά να δοκιμάσουμε τους cheesy πειρασμούς. Στην κεντρική κουζίνα συναντήσαμε τον παραγωγό Kaidancheese, Ηρακλή Καϊδαντζή, με τα αρωματικά λευκά τυριά και οι δοκιμές δεν είχαν σταματημό. Στον ίδιο χώρο λίγο αργότερα προστέθηκε ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία με κίτρινα και παλαιωμένα τυριά, καθώς η food editor Αντωνία Κατή ξεκίνησε να ετοιμάζει πανέμορφα πλατό με έντονα τυριά και νόστιμα φρούτα, μαρμελάδες και ξηρούς καρπούς. Πέρα από την ωραία εικόνα οι ιδέες της κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το τυρί βέβαια έχει μια σταθερή συντροφιά το κρασί. Γι’ αυτό αμέσως μετά η οινοχόος του Kiki De Grèce, Ματίνα Νικολοπούλου, μας προσκάλεσε στο Les Connaisseurs σε μια πρωτότυπη δοκιμή αφρώδων οίνων. Στο ποτήρι μας ήρθαν διαφορετικές μπουρμπουλήθρες από σαμπάνια και prosecco, μέχρι αφρώδη ρετσίνα. Το πάντρεμα κρασιού και τυριού συνεχίστηκε στο Il Barretto. Μαζί με τον ηθοποιό Δημήτρη Μακαλιά παρουσιάσαμε μια έντονη μάχη ανάμεσα σε λευκά και ερυθρά κρασιά για την καρδιά Ιταλικών τυριών. Το αστείρευτο χιούμορ του Δημήτρη έκανε την μάχη ακόμα πιο πιπεράτη και παιχνιδιάρικη. Για τα πρακτικά δοκίμασε και ο ίδιος, ενώ δεν τρώει τυρί, και συμφώνησε με τους συμμετέχοντες ότι αναπάντεχος νικητής είναι το λευκό κρασί.

Τα highligts του Hall of Taste - εικόνα 3

Fusion Tuesday
Η fusion φιλοσοφία στην κουζίνα και στα cocktails είναι σίγουρα μόδα και έχει πολλούς οπαδούς. Είναι ενδιαφέρον όταν ανακατεύεις διαφορετικές γευστικές κουλτούρες σε μια συνταγή. Η Ευαγγελία Λιανοπούλου, παραγωγός του Μελίμηλον και ο σεφ Νίκος Δημητροκάλης, μας έβαλαν στο κλίμα του επιτυχημένου trend βάζοντας την κουζίνα της Neff να δουλεύει στο φουλ. Δεν προλάβαμε να την κλείσουμε και ο Χάρης Μπονάνος έβαλε πάλι τα τηγάνια στη φωτιά, μαγειρεύοντας ένα απίστευτο μοσχαρίσιο κρέας με ελληνικές και ανατολίτικες πινελιές. Ο Κώστας Λύτρας, στο ιδανικό για αυτή τη θεματολογία εστιατόριο, Wagamama, πήγε τη fusion εμπειρία μερικά βήματα παρακάτω και μαζί με τον stand up comedian Γιώργο Χατζηπαύλου ανακάτεψαν asian cocktails μαζί με ελληνικά συστατικά και απογείωσαν τα πιάτα.

Τα highligts του Hall of Taste - εικόνα 4

After Office Wednesday
Η δυνατή τάση που παραμένει για μια ακόμα χρονιά στην κορυφή δίνει έμπνευση για πολλά πιάτα, ροφήματα και cocktails. Συγκεκριμένα στο Danesi Coffee House, o πολύ καλός barista Γιώργος Κεραμίδας σέρβιρε νόστιμα after office cocktails με καφέ. Ο Τάσος Αντωνίου έκανε την έκπληξη φτιάχνοντας πεντανόστιμα cocktails με παγωτά Ben and Jerry’s και βάφλες. Ο ιδιοκτήτης του E- LA-WON Γιάννης Καμπούρης μας κέρασε ευρηματικές αλοιφές και πατέ ελιάς δημιουργώντας καινοτόμες after office γευστικές προτάσεις. Ένα φοβερό δίδυμο, ο head Bartender του 9 Bήτα Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος και ο stand up comedian Λάμπρος Φισφής, μάγεψαν όσους βρέθηκαν στο Πρυτανείον, με δυο συνταγές punch. H επιστροφή στην κεντρική κουζίνα έγινε με ενθουσιασμό. Ο Δημήτρης Δημητριάδης του Artisanal, παρέα με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και τα ωραία μαγειρικά εργαλεία από το Cook Shop και την Παρουσίαση, ετοίμασαν θαυμάσια πιάτα. Ειδικά οι λαχανοντολμάδες με την γαρίδα ήταν θεϊκοί. Η μέρα ολοκληρώθηκε στη La Pasteria με τον Αργύρη Οικονομάκο να φτιάχνει τα καλύτερα after office cocktails με ελληνικό βερμούτ και πολύ καλά υλικά που κούμπωσαν αμέσως με τα finger food του εστιατορίου.

Τα highligts του Hall of Taste - εικόνα 5

Superfoods Thursday
Μια πρωτότυπη θεματική, που όμως αφορά πάρα πολύ κόσμο και αποτελεί ανερχόμενη τάση. Ξέρουμε ότι τα superfoods χαρίζουν ενέργεια, αλλά δεν γνωρίζουμε περισσότερα γι’ αυτά. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές μαγικές τροφές και υλικά με δυναμωτικές ιδιότητες που δεν το περιμένουμε. Αρχικά, η Χαρά Κατσού, οινολόγος και παραγωγός στην ποτοποιία Avantes, μας αποκάλυψε πως κάποια ελληνικά λικέρ και αποστάγματα μπορούν να μπουν σε αυτή την κατηγορία. Στη συνέχεια η Άρτεμις Τζίτζη, στο Carpo, μέσα από μια superfoods δοκιμή, μας έδωσε συμβουλές για το πώς να τα απολαμβάνουμε σε σαλάτες, με το γάλα και τα ροφήματα μας, καθώς και να επιλέγουμε ελληνικές εκδοχές, όπως είναι η σταφίδα. Συγκλονιστική ήταν η παρουσίαση του διεθνούς mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου, στο Πρυτανείον, που έφτιαξε ακόμα και cocktail με τραχανά! Εντύπωση έκανε και η food blogger του Eating Around, Εμμανουέλα Κόκκαλη, στην κεντρική κουζίνα με τις superfood συνταγές της και ειδικά με ένα κέικ με ξηρούς καρπούς.

Τα highligts του Hall of Taste - εικόνα 6

Meet me Friday
To κρέας θέλει ειδική μεταχείριση… Αυτό μάθαμε από την expert Μυρσίνη Λαμπράκη. Όλοι την παρακολουθούσαν με προσοχή και κρατούσαν σημειώσεις: Ποια μέρη χρησιμοποιούμε από το ζώο, πώς κόβουμε, πώς ωριμάζουμε και πώς μαγειρεύουμε. Όλα τα παραπάνω τα παρουσίασε μαζί με την σχολή meet pro, σε μια από τις πιο επιτυχημένες παρουσιάσεις. Πολύ καλές ήταν επίσης οι γυναίκες του κρασιού Πόπη Γουώλικ και Ελένη Μπλούχου, οι γνωστές wine lovers του Amagi Radio. Ανέλαβαν να μας κάνουν γευστικά ντουέτα ανάμεσα στα πληθωρικά πιάτα του pastis και σε ερυθρά ελληνικά κρασιά. Το αποτέλεσμα ήταν ονειρικό. Οι τανίνες και τα φρούτα των ερυθρών κρασιών κούμπωσαν δίπλα στο ταρτάρ, το steak και το burger και τα κορίτσια έδωσαν εκπληκτικές συμβουλές αρμονίας. Πέρα όμως από το κρασί, το κρέας ταιριάζει πάρα πολύ με την μπίρα και τα cocktails. O Ιάσονας Παναγιωτόπουλος της μικροζυθοποιίας Noctua, μας μύησε στην δοκιμή της μαύρης μπίρας και ο Χρήστος Αξαρλής, του baracademy.gr με έμπνευση τα asian meat πιάτα του Wagamama ετοίμασε δυο δικές του old fashioned εκδοχές, με bourbon Wild Turkey και Japanese Whisky Nikka.

Τα highligts του Hall of Taste - εικόνα 7

Pizza Pasta Day
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που δεν θέλει τα μακαρόνια ή την pizza. H τελευταία θεματική, διατήρησε το γιορτινό κλίμα του Hall of Taste με τον καλύτερο τρόπο. Ο Πέτρος Παραγιός, παραγωγός του αυγατάραχου Στέφος, μας γνώρισε αυτό το ιδιαίτερο προϊόν, που ταιριάζει σε καινοτόμες συνταγές, τόσο σε pizza όσο και σε pasta. Στην ενότητα των συνταγών είχαμε δυο υπέροχες food bloggers: H Madame Ginger, δηλαδή η Μαριλού Παντάκη, μαγείρεψε γρήγορες pasta συνταγές -αξίζει να αναφέρουμε αυτή με τα σπαγγέτι, καραμελωμένα κρεμμύδια, γιαούρτι και ξηρούς καρπούς! Και η Έλενα Σμπώκου, του Elena’s Cooking, μας κέρασε γλυκές συνταγές με pizza, όπως αυτή με την βελούδινη μους κάστανου. Ο Ανανίας Καραχανίδης, της Sparta Goods και ο Αλέξανδρος Κουρής της μικροζυθοποιίας Κυκλάδων, που έχει στο ενεργητικό της την τεράστια επιτυχία της μπύρας ΝΗΣΟΣ, μας γνώρισαν τα προϊόντα τους. Και μετά πήραν φόρα τα food pairings. O Pol Εμμανουηλίδης, ιδιοκτήτης του beerdeli.gr, ζευγάρωσε στο Pastis διάσημα pasta πιάτα του εστιατορίου με ελληνικές μπίρες . Έκπληξη ήταν η νέα μπίρα Asylum που ταίριαξε με τα περισσότερα πιάτα. Ο Χάρης Μπονάνος μαζί με την Νάντια Μπουλέ και την Κατερίνα Βλάχου, ζωντάνεψαν για μια ακόμα φορά την κεντρική κουζίνα: Αφού η Κατερίνα μας μίλησε για τις ευεργετικές ιδιότητες των βιολογικών προϊόντων, ο Χάρης έφτιαξε σαλάτα με μακαρόνια, που πήρε άρωμα και γεύση από τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, Β by Nadia Boule. Ο Δημήτρης Παπαϊώννου για άλλη μια φορά έκανε τις ιντριγκαδόρικες και καινοτόμες μίξεις του στο Wagamama χρησιμοποιώντας τα πιο περίεργα asian υλικά. Και οι δύο προτάσεις του έδεσαν περίφημα με τα asian ζυμαρικά... Στο μεγάλο φινάλε, ο ιδρυτής του Αθηνοράματος Διονύσης Κούκης έκατσε μαζί μας σε ένα μεγάλο τραπέζι της La Pasteria και έκλεισε το Hall of Taste με μια εξαιρετικά σχεδιασμένη γευσιγνωσία ανάμεσα σε λευκά και ροζέ κρασιά και πιάτα του εστιατορίου . Πέρα από τη δυνατή, έμπειρη και ευχάριστη παρουσίαση του θα μας μείνει και το τελευταίο ζευγάρι, η pasta παρμεζάνα με το Ασύρτικο του συνεταιρισμού Σαντορίνης. Ένα ιδανικό pairing για να πέσει η αυλαία του επιτυχημένου Hall of Taste…

Τα highligts του Hall of Taste - εικόνα 8

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.