Το νέο μενού του «Malconi’s» ανεβάζει τον πήχη

Σε φόρμα το hot spot του Κολωνακίου, ανεβάζει γαστρονομικές στροφές με τα καινούργια πιάτα του που φύσανε.

Το νέο μενού του «Malconi’s» ανεβάζει τον πήχη

Σε φόρμα το hot spot του Κολωνακίου, ανεβάζει γαστρονομικές στροφές με τα καινούργια πιάτα του που φύσανε.

Το νέο μενού του «Malconi’s» ανεβάζει τον πήχη - εικόνα 1

Το «Malconi’s» έχει ανεβάσει πολύ τις μετοχές του στην αθηναϊκή σκηνή. Το πιο πιθανό, αν πας βράδυ, είναι να πέσεις πάνω σε παρτίστικη φάση, με δυνατή μουσική που δίνει ζωντάνια στο μαγαζί – την τελευταία φορά έπεσα πάνω σε κολλητούς που γιόρταζαν γενέθλια φίλου. Αν θες να φας την ωραία κουζίνα του Γιάννη Κοσμαδάκη, θα καθίσεις λοιπόν στην εσωτερική αυλή. Μου αρέσει πολύ αυτή η boho bistro φάση, ντυμένη με ζεστό ξύλο, σανίδες δηλαδή που ταιριά­ζουν με τις flea markets, μέταλλο-ξύλο καρέκλες κι έθνικ μαξιλάρια στον καναπέ. Ο ανοιχτός ουρανός δίνει αέρα, η πρασινάδα πειστικότητα αυλής και η όμορφη walk-in κάβα μια ψαγμένη διάσταση.

Κοιτάζω γύρω μου τον ωραίο κόσμο που συχνάζει εδώ, έχοντας κάνει το «Malconi’s» στέκι του, και σκέφτομαι ότι είναι ακόμη ένα στοιχείο που ενισχύει το σεξαπίλ του. Την προσοχή του Κοσμαδάκη στη λεπτομέρεια την είχα επισημάνει από την πρώτη ημέρα που άνοιξε το μαγαζί το 2011, δοκιμάζοντας ένα τέλειο αβγό ψημένο στους 65°C. Στο ίδιο μονοπάτι συνεχίζει, όπως διαπιστώνω τρώγοντας το μοσχαρίσιο ταρτάρ που τσιμπάει τη γλώσσα με λεμόνι και τσίλι, καθισμένο πάνω σε μια απαλή κρέμα από πολύ καλή mozzarella burrata. Ή μάλλον τα πάει καλύτερα, πιο ψαγμένα και πιο πρωτότυπα, καθώς στην επόμενη μπουκιά η βαθιά comfort, umami νοστιμάδα μανιταριών, ψημένων μαεστρικά σε φούρνο josper, συνδυάζεται με κουκουνάρια και αβοκάντο.

Η πίτσα τους συγκαταλέγεται στις top των Αθηνών με τη λεπτή, τραγανή, νοστιμότατη ζύμη της να διατηρεί αναλλοίωτο το τσαγανό της και να μη μουλιάζει από το πολύ τυρί. Η νέα γεύση, με ρικότα, κρεμμύδι από josper, θυμάρι, φρέσκια ντομάτα και σκόνη από chorizo, το επιβεβαιώνει. Το surf & turf, με αστακό, rib eye, μπεαρνέζ και πιπεράτη σος, ωραίο. Αν κάτι πρέπει να βελτιωθεί, αυτά είναι τα γλυκά, που βρίσκονται πιο κάτω από το φαγητό.

Πλουτάρχου 23 και Π. Ιωακείμ 43, Κολωνάκι, 2107248920. Τιμή: € 35-45.

Μήν τα χάσετε

Το νέο μενού του «Malconi’s» ανεβάζει τον πήχη - εικόνα 2

Hot smoked σολομός
Ίσως ο πιο σέξι σολομός της Αθήνας! Απίστευτα χυμώδης και τρυφερός, διακριτικά σχαρισμένος για την πρέπουσα ένταση, έρχεται με βελούδινο πουρέ κουνουπιδιού, κάψα wasabi και σάλτσα ­μελιού-βουτύρου.

Το νέο μενού του «Malconi’s» ανεβάζει τον πήχη - εικόνα 3

Spare ribs
Αυτά τα παϊδάκια από ιβηρικό χοιρινό είναι μελωμένα και τρυφερούδια, από αυτούς τους μεζέδες με το «home sweet home» umami που ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα. Μπαίνουν σε αμερικανική μαρινάδα και γκλασάρονται στο φινάλε για να καραμελώσουν.

Το νέο μενού του «Malconi’s» ανεβάζει τον πήχη - εικόνα 4

Κατσικίσιο ριζότο
Μια πολύ ασυνήθιστη συνταγή, που καταφέρνει να ενώσει τη βαθιά νοστιμιά ενός καλοφτιαγμένου ριζότο με τον εξωτισμό καρυδιών pecan, πικάντικου τσίλι και δαμάσκηνου. Το ψητό κατσικίσιο τυρί επάνω του κάνει ωραία παιχνίδια υφής.

Περισσότερες πληροφορίες

Malconi’s

Πλουτάρχου 23 & Π. Ιωακείμ 43, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.