Τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης είχαν την τιμητική τους

Με τη βράβευση των καλύτερων σουβλατζίδικων στις ­κατηγορίες «γύρος», «κεμπάπ» και «καλαμάκι», αλλά και με ένα γευστικότατο event ολοκληρώθηκε ο απόλυτα ­επιτυχημένος διαγωνισμός που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο.

Τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης είχαν την τιμητική τους

Με τη βράβευση των καλύτερων σουβλατζίδικων στις ­κατηγορίες «γύρος», «κεμπάπ» και «καλαμάκι», αλλά και με ένα γευστικότατο event ολοκληρώθηκε ο απόλυτα ­επιτυχημένος διαγωνισμός που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο.

Τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης είχαν την τιμητική τους - εικόνα 1
Οι συνιδιοκτήτες του «Θανάση», ο Θανάσης Γκόλας (αριστερά) και ο Χρήστος Ράμπος (κέντρο), με την πλακέτα της απονομής

Το καλό πράγμα αργεί­ να γίνει. Ειδικά το σουβλάκι τρώγεται καλύτερα όταν έχει σιγοψηθεί στα κάρβουνα. Γι’ αυτό πέρασαν αρκετά χρόνια για να επαναλάβουμε το διαγωνισμό που άφησε εποχή στο «α». Θέλοντας να καταγράψουμε τις σημαντικές εξελίξεις που έχουν συντελεστεί τον τελευταίο καιρό­ στο μεγαλειώδες ελληνικό γευστικό κεφάλαιο που λέγεται «σουβλάκι», αποφασίσαμε να επιστρέψουμε δριμύτεροι. Έπρεπε εδώ και τώρα να αποτυπώσουμε τις νέες καυτές τάσεις στο σουβλάκι ή όπως το χαρακτήρισε ο γευσιγνώστης μας Δημήτρης Αντωνόπουλος το «ηρωικό έδεσμα της pop κουλτούρας μας». Και ποιος ήταν ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό­; Να αφήσουμε τους αναγνώστες μας να μιλήσουν. Τους ανθρώπους που έχουν βάλει το σουβλάκι στα must της διατροφής τους, κυνηγώντας με επιμονή τις ποιοτικές λύσεις στην πόλη

Τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης είχαν την τιμητική τους - εικόνα 2
Ο ιδιοκτήτης του «Διονύσου» Ανδρέας Ανδριανάκης (αριστερά) με τον αρχισυντάκτη του «α» Γιάγκο Αντίοχο

Με τη θερμή υποστήριξη­ της ελληνικής αλυσίδας χονδρικής πώλησης METRO Cash & Carry, ο λαχταριστός διαγωνισμός έγινε πραγματικότητα τον περασμένο Απρίλιο. Στους περίπου τρεις μήνες που διήρκεσε η ψηφοφορία στο www.athinorama.gr οι αναγνώστες έφτιαξαν το νέο γευστικό χάρτη της Αθήνας, αποκαλύπτοντας νόστιμα στέκια, ζουμερές λεπτομέρειες, τραγανά μυστικά και καλοψημένες πληροφορίες για πάνω από 150 μαγαζιά στην Αθήνα. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το καινούργιο χρηστικό chart με τα καλύτερα σουβλατζίδικα στην πόλη­, ένα ολόφρεσκο κι εύγευστο ­εγχειρίδιο που πρέπει να έχει ο κάθε μερακλής Αθηναίος στα «αγαπημένα» του browser του στο internet. Πριν από μερικές ημέρες ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε πανηγυρικά με τη βράβευση των κορυφαίων σουβλατζίδικων και με ένα λαχταριστό event που έγινε στον ιστορικό «Θανάση» στο Μοναστηράκι.

Τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης είχαν την τιμητική τους - εικόνα 3
Ο ιδιοκτήτης του «Έλβις» με το βραβείο στα χέρια

Καλοφάγωτα... τα βραβεία
Το πρωινό της 20ής/9 το METRO Cash & Carry της Πέτρου Ράλλη, το πρώτο που άνοιξε η εταιρεία το 1976, είχε βάλει­ τα καλά του. Δίπλα στον πλούσιο μπουφέ που είχε στηθεί στο κέντρο του 2.500 τετραγωνικών­ μέτρων καταστήματος (από τη 1/12 θα προστεθούν ακόμη 1.150 τ.μ. στον ωφέλιμο χώρο του) βρίσκονταν τα τρία βραβεία που σχεδιάστηκαν ειδικά από το «α» για τους κορυφαίους σε κάθε κατηγορία του διαγωνισμού. Οι πρώτοι των πρώτων ήταν εκεί στην ώρα τους για να παραλάβουν τα έπαθλά τους αλλά και μια δωροεπιταγή € 200, προσφορά των METRO Cash & Carry προς τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου.

Τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης είχαν την τιμητική τους - εικόνα 4
Ο Νίκος Γκόλας εκπροσωπεί τη νέα γενιά του «Θανάση»

Στην κατηγορία «γύρος» ο Ανδρέας­ Ανδριανάκης παρέλαβε την πλακέτα για τον «Διόνυσο» στην Κυψέλη, στην κατηγορία «καλαμάκι» ο Σπύρος Αθανασίου πήρε το βραβείο για το new entry «Έλβις», που άνοιξε στον Κεραμεικό και πλέον βρίσκεται και στο Παγκράτι, ενώ σε αυτήν του «κεμπάπ» το έπαθλο μοιράστηκαν οι συνιδιοκτήτες του «Θανάση» στο Μοναστηράκι, οι Χρήστος Ράμπος και Θανάσης Γκόλας, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Νίκος Γκόλας εκπροσωπώντας τη νέα γενιά, που συνεχίζει τη θρυλική γευστική παράδοση.

Τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης είχαν την τιμητική τους - εικόνα 5
Ο πλούσιος μπουφές στο METRO Cash & Carry της Πέτρου Ράλλη

Ακολούθησαν οι ευχαριστίες από την πλευρά των ιδιοκτητών προς το «α», το METRO Cash & Carry, αλλά κυρίως προς τους αναγνώστες που τους χάρισαν την πρωτιά. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της METRO Cash & Carry Δήμητρα Δασκαλάκη, η οποία έδωσε συγχαρητήρια στους βραβευμένους επαγγελματίες που φρόντισαν «να μην κάνουν εκπτώσεις στις προσφερόμενες υπηρεσίες», ενώ τόνισε ότι «το δίκτυο METRO Cash & Carry κατέχει σταθερά την ηγετική θέση στην Ελλάδα και από άποψη δικτύου και από άποψη τζίρων.

Με σύμμαχο τη μεγάλη διαπραγματευτική ικανότητα με τους προμηθευτές, η αλυσίδα μπορεί να προσφέρει στους επαγγελματίες χαμηλές τιμές, σε μεγάλη ποικιλία και να αποτελεί έναν σημαντικό σύμμαχό τους σε αυτήν τη συνεχιζόμενη περίοδο της κρίσης». Κάπως έτσι έκλεισε η τελετή και άνοιξε ο μπουφές... Εκεί έγινε και μια χαλαρή κουβέντα μεταξύ των νικητών, όπου κρυφακούσαμε κάποια από τα επτασφράγιστα μυστικά της επιτυχίας ενός σουβλατζίδικου, τα οποία όμως θα προτιμήσουμε να μην αποκαλύψουμε.,. Τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό!

Τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης είχαν την τιμητική τους - εικόνα 6
Ο διαγωνισμός έκλεισε ιδανικά στον «Θανάση» παρουσία εκπροσώπων του «α», της METRO Cash & Carry και αναγνωστών που πήραν μέρος στη ψηφοφορία

Event στα κάρβουνα
Μια τέτοια ψηφοφορία δεν θα μπορούσε παρά να ολοκληρωθεί με ένα μεγάλο τραπέζι γεμάτο λαχταριστά και καλοψημένα εδέσματα, όμοιο με αυτά που έστηνε το γαλατικό χωριό μετά τις θρυλικές νίκες του Αστερίξ και του Οβελίξ. Η αυλαία, λοιπόν, του διαγωνισμού «Τα καλύτερα σουβλάκια της Αθήνας» έπεσε την Παρασκευή 13/10 στο Μοναστηράκι και πιο συγκεκριμένα στον «Θανάση», όπου εκπρόσωποι του «α», του METRO Cash & Carry αλλά και 20 τυχεροί αναγνώστες που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία γιόρτασαν την ανάδειξη των κορυφαίων.

Οι μερίδες από το λαχταριστό –και βραβευμένο– κεμπάπ έρχονταν η μία μετά την άλλη, συνοδευόμενες από ζουμερό χοιρινό και κοτόπουλο­, σαλάτες, τζατζίκι και πατάτες. Την ώρα που τα πιρούνια έδιναν τη μάχη τους στο τραπέζι, τα ποτήρια σηκώθηκαν για τις επόμενες επιτυχημένες ψηφοφορίες. Γι’ αυτό κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά και τα πληκτρολόγιά σας ζεστά. Σύντομα θα χρειαστούμε και πάλι τη βοήθειά σας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια