Φρέσκα ζυμαρικά στο «Bel paese»

Το μικρό, ζεστό εστιατόριο του Αndrea Rizzo μαγειρεύει κλασικά ιταλικά κάτω από την Ακρόπολη.

Φρέσκα ζυμαρικά στο «Bel paese»

Την «Bel paese» του (στην κυριολεξία σημαίνει «όμορφη πατρίδα» και είναι μια έκφραση που χρησιμοποιούν με ελαφρώς ποιητική διάθεση οι Ιταλοί για να αναφερθούν στη χώρα τους) ο Andrea Rizzo, ο οποίος έχει αφήσει τη Ρώμη και ζει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, την έστησε κάτω από την Ακρόπολη. Το εστιατόριο θα το βρεις σε έναν κάθετο της Μακρυγιάννη, δυο βήματα από το μετρό και το Μουσείο Ακρόπολης, είναι μικρό και cosy –καθημερινού τύπου– και παίζει σε παραδοσιακό ταμπλό. Τον ίδιο θα τον δεις πολύ συχνά στην ανοιχτή κουζίνα, η οποία δίνει έμφαση στην πίτσα και στα χειροποίητα ζυμαρικά, χρησιμοποιώντας όσο μπορεί βιολογικά υλικά.

Φρέσκα ζυμαρικά στο «Bel paese» - εικόνα 1

Τους νόμους του al dente τους τηρούν με ευλάβεια, αν κρίνω από την καρμπονάρα με καπνιστή πανσέτα και αβγό (αν και το δέσιμο με τον κρόκο δεν με ενθουσίασε) και την πολύ ­νόστιμη, επίσης ρομάνικη caccio e pepe, με την ένταση του πιπεριού και του πεκορίνο, που την προτείνουν με μεγάλα ριγκατόνι. Θα ήταν ωραία και με σπαγκέτι­, picci ή κάποιο είδος ζυμαρικών­ που αγκαλιάζει πιο εύκολα το τυρί, αλλά ούτως ή άλλως μπορείτε να επιλέξετε την pasta που θέλετε – είναι αρκετά ευέλικτοι. Από τα ορεκτικά, τώρα, τα αχνιστά μύδια με κρεμμύδι και φρέσκια ντομάτα είναι ζουμερά και γλυκοφάγωτα, δοκιμάστε όμως και τα suppli di riso, που στην Αθήνα δεν τα βλέπουμε και πολύ συχνά. Τρία τραγανά τηγανητά κροκετάκια ρυζιού που συγκατοικούν στο ίδιο πιάτο, καθένα με διαφορετική γέμιση: το ένα κρύβει λίγη μπολονέζ, με παρμεζάνα και μοτσαρέλα, το άλλο πεκορίνο, μοτσαρέλα και πιπέρι, και το τρίτο, που τελικά κλέβει την παράσταση, μοτσαρέλα και αντζούγια. Για το τέλος, τι άλλο, τιραμισού.

Φρέσκα ζυμαρικά στο «Bel paese» - εικόνα 2

Περισσότερες πληροφορίες

Bel Paese

Αθ. Διάκου 6, Μακρυγιάννη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.