Ο «Lykos» της Αιτωλικού street

Ένας τρίτης γενιάς εστιάτορας κι ένας δεύτερης γενιάς χασάπης βρίσκονται πίσω από νέο κρεατοφαγικό εστιατόριο που ακονίζει αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα μαχαίρια και... το look του στον Πειραιά.

Ο «Lykos» της Αιτωλικού street

Στο νέας κοπής concept κρεατοφαγίας του Πειραιά steak house κι ελληνική κουζίνα δίνουν τα χέρια.

Ο «Lykos» της Αιτωλικού street - εικόνα 1
Ο Κώστας Τσιάτσιος (αριστερά), ο Θανάσης Βασίλαινας και ο Βαγγέλης Λύκος (δεξιά) μπροστά στις βιτρίνες του Ζυγού

Ένας τρίτης γενιάς εστιάτορας κι ένας δεύτερης γενιάς κρεοπώλης βρίσκονται πίσω από το κρεατοφαγικό εστιατόριο που ακονίζει αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα μαχαίρια και το look του στον Πειραιά. Δημιούργημα του Θανάση Βασίλαινα και του Βαγγέλη Λύκου (βλ. κρεοπωλείο Ζυγός), ο «Lykos» θα ανοίξει τις πόρτες του στις αρχές Νοεμβρίου στο χώρο στην οδό Αιτωλίκου που επί δεκαετίες στέγαζε τον ιστορικό «Βασίλαινα» μέχρι που μετακόμισε στη νέα του γειτονιά και τελευταία το «αδερφάκι» του, το «1920». Θα έχει ως κεντρικό στοιχείο ένα μεγάλο ψυγείο που θα φιλοξενεί την κρεατική του γκάμα, ενώ μπροστά στην κουζίνα, που πλέον θα είναι ανοικτή, θα βρίσκεται ένα πάγκος παλιού μπακάλικου με την απαραίτητη ζαμπονομηχανή, πλαισιωμένη από ευμεγέθη μπούτια, σουτζούκια, τσορίθο και λουκάνικα, όλα δικής τους παραγωγής. Εκτός από αλλαντικά, θα διαθέτει και μια πλούσια συλλογή τυριών.

Μιξάζ steak house με μια ικανή δόση ελληνικής κουζίνας, συνδυάζοντας τις τεχνογνωσίες των δυο ιδιοκτητών του, ο «Lykos» θα ξεκινάει σε ρυθμό «μαγειρευτό» με σπετζοφάι, ρεβιθάδες, τραχανά με μάγουλα, παραδοσιακά μεν, με σύγχρονη ματιά δε, και θα περνάει στο ψητό με μια προσεγμένη συλλογή από ελληνικά κρέατα, τόσο κλασικά κι αγαπημένα, όσο και λαϊκά και «παρεξηγημένα» (αρνιά, πρόβατα, χοιρινά από τη Μάνη, βιολογικά κοτόπουλο από την Κρήτη κ.ά), με την πρόταση να συμπληρώνουν διεθνή prime cuts. Ρόλο σεφ έχει αναλάβει ο νεαρός Κώστας Τσιάτσιος, που δούλευε νωρίτερα στον «Βασίλαινα» κι έφτασε μέχρι τον τελικό του τελευταίου Μaster Chef. Για να δούμε…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/07/2024