Ποιους βρίσκουμε φέτος πίσω από την «κόκκινη πόρτα» της Τσακάλωφ;

Με νέα πρόσωπα να υπογράφουν το μενού και την λίστα των κοκτέιλ, το κολωνακιώτικο «Red Door» φέτος θα ιαπωνίζει διαφορετικά.

Ποιους βρίσκουμε φέτος πίσω από την «κόκκινη πόρτα» της Τσακάλωφ;

Με νέα πρόσωπα να υπογράφουν το μενού και την λίστα των κοκτέιλ, το κολωνακιώτικο «Red Door» φέτος θα ιαπωνίζει διαφορετικά.

Ποιους βρίσκουμε φέτος πίσω από την «κόκκινη πόρτα» της Τσακάλωφ; - εικόνα 1

Η κόκκινη πόρτα ξανανοίγει κάποια στιγμή την ερχόμενη εβδομάδα, το concept όμως του ιδιόμορφου «Red Door», που γνωρίσαμε τον περασμένο χειμώνα καθισμένοι σε σεπαρέ με βελούδινες μπλε κουρτίνες και υπόσκαφα τραπέζια και φορώντας σαν Ιάπωνες τα σοσόνια μας, επιστρέφει ελαφρώς διαφοροποιημένο. Το bar-restaurant του Χρήστου Σουρλίγκα επιλέγει πλέον all-day λογική κι έτσι θα ξεκινάει από τις δέκα το πρωί με specialty coffees (Βοurbon, Muondo Νοvo και Catai) από τη βραζιλιάνικη φάρμα Fazenta Monte Alegre, ενώ έχει αποκτήσει και εξωτερικά τραπέζια στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ.

Ποιους βρίσκουμε φέτος πίσω από την «κόκκινη πόρτα» της Τσακάλωφ; - εικόνα 2

Την κουζίνα έχει αναλάβει ο σεφ Τake, πιάτα του οποίου έχουμε δοκιμάσει σε διάφορα αθηναϊκά και μυκονιάτικα εστιατόρια (βλ. «Κoursaros», «Coo», «Ηama» κ.ά.). Η ιδέα του παρεΐστικου ιαπωνικού γκριλ ονόματι yakiniku και μαζί του οι ενσωματωμένες στα τραπέζια ψησταριές θα παίζουν πάντα το ρόλο τους στο concept, αλλά η πρόταση εμπλουτίζεται με sushi, καθώς και με κάποια από τα signature πιάτα του σεφ, όπως το πικάντικο ταρτάρ καβουριού με σος γιούζου-τρούφας. Ο τελευταίος μάλιστα, διαμορφώνει και μια σειρά από μεσημεριανές προτάσεις, τις οποίες θα δούμε σε λίγο καιρό.

Ποιους βρίσκουμε φέτος πίσω από την «κόκκινη πόρτα» της Τσακάλωφ; - εικόνα 3

Νέο αέρα θα έχει και το μπαρ, που έκανε πέρυσι πολύ εντύπωση με τις ενδιαφέρουσες ιδέες του Γιάννη-Πέτρου Πετρή. Τώρα τα κοκτέιλ έχουν την υπογραφή του Νίκου Μπάκουλη και του Βασίλη Κυρίτση («Τhe Clumsies») και η λίστα, που τιτλοφορείται «Arigato Gozaimasu», όπερ σημαίνει «ευχαριστούμε πολύ» στα ιαπωνικά, χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες, cocktails & tea με διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού, fusion cocktails και highballs. Μόλις δοκιμάσουμε τη Ginza Colada τους –και, προφανώς όχι μόνο αυτή– θα επανέλθουμε με εντυπώσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.