Σισιλιάνικη βόλτα σε πέντε ποτήρια

Για την πρώτη του βραδιά παντρέματος φαγητού-κρασιού το «Cupola» επέλεξε ένα αξιόλογο σισιλιάνικο οινοποιείο που μοιράζει τις δραστηριότητές του ανάμεσα στην Κοντέσα Εντελίνα και στην Παντελερία.

Σισιλιάνικη βόλτα σε πέντε ποτήρια

Για την πρώτη του βραδιά παντρέματος φαγητού-κρασιού το «Cupola» επέλεξε ένα αξιόλογο σισιλιάνικο οινοποιείο που μοιράζει τις δραστηριότητές του ανάμεσα στην Κοντέσα Εντελίνα και στην Παντελερία.

Σισιλιάνικη βόλτα σε πέντε ποτήρια - εικόνα 1

Περίπου ένα χρόνο αφότου άνοιξε τις πόρτες του στην Ευφορίωνος το ιταλικό εστιατόριο «Cupola» διοργανώνει αυτήν τη Δευτέρα 16/10 την πρώτη του οινογευσιγνωσία, μια βραδιά γνωριμίας με το οινικό πορτφόλιο του πολύ αξιόλογου σισιλιάνικου οίκου Donnafugata. Ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα τους, ο Antonio και η Jose Rollo μοιράζουν τις δραστηριότητές τους ανάμεσα στους αμπελώνες στην Κοντέσα Εντελίνα της Σικελίας και στην Παντελερία, ένα μικρό νησάκι κοντά στην Αφρική, το οποίο υπερηφανεύεται για τους γλυκούς οίνους του.

Σισιλιάνικη βόλτα σε πέντε ποτήρια - εικόνα 2

Τα κρασιά τους που θα δοκιμαστούν τη Δευτέρα 16/10, με τον πολύ καλό σομελιέ Γιάννη Μακρή ως πλοηγό, θα σας συστήσουν και τα δύο τερουάρ. Πρόκειται για τα Anthilia 2016 (Catarratto, Chardonnay, Viognier), La Fuga 2016 (Chardonnay), Sherazzade 2015 από το χαρακτηριστικό για το οινοποιείο σταφύλι, το Nero d’Avola, Angheli 2014 (Merlot, Cabernet Sauvignon) κι επιδόρπιο Kabir 2016 από Μοσχάτο Αλεξανδρείας, που στην Παντελερία ονομάζεται «Zibibbo». Θα συνδυαστούν αντίστοιχα με πέντε πιάτα του σεφ του εστιατορίου Stefano Rossi: βελουτέ κολοκύθας με μαύρη τρούφα και τραγανό σπεκ, ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου, ριζότο με φρούτα του δάσους και Nero d’Avola, οσομπούκο με πουρέ άγριων μανιταριών και πανακότα. Τα seatings είναι δύο, ένα στις 8 κι ένα στις 10 μ.μ., και το κόστος συμμετοχής € 50 το άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.