Μπήκαμε πρώτοι στο «333 & Chef’s Workshop»

Το στιλάτο και γευστικά ανήσυχο εστιατόριο και μπαρ στα όρια Συντάγματος και Πλάκας μόλις έκανε πρεμιέρα και δείχνει ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Μπήκαμε πρώτοι στο «333 & Chef’s Workshop»

Το στιλάτο και γευστικά ανήσυχο εστιατόριο και μπαρ στα όρια Συντάγματος και Πλάκας μόλις έκανε πρεμιέρα και δείχνει ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Μπήκαμε πρώτοι στο «333 & Chef’s Workshop» - εικόνα 1
To κομψό, cozy τραπέζι του Chef's Workshop

Το «333 & Chef’s Workshop» το έβλεπα καιρό να φτιάχνεται στη συμβολή Νίκης 33 και Ναυάρχου Νικοδήμου 3 (εξ ου και το 333 του ονόματος) μέχρι να διασχίσω εντέλει το κατώφλι του λίγες ημέρες προτού ανοίξει. To πρώτο που παρατήρησα είναι ότι ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Σακελλαρίου κινήθηκε σε μινιμαλιστικούς τόνους, με ανάγλυφα τρίγωνα στο στηθαίο και απλίκες στο ίδιο μοτίβο­, ένα μαρμάρινο μπαρ κι έπιπλα της Mia Collection. Υπάρχει δε κι ένα μεταλλικό τραπέζι που ανεβοκατεβαίνει: μετατρέπεται σε stand ή εξαφανίζεται στο ταβάνι, κάνοντας χώρο για όσους μείνουν μετά το φαγητό τους για ποτό. Το πρώτο που έμαθα από τον εμπνευστή του Γιώργο Γερογιάννη είναι ότι αυτό το urban αισθητικής εστιατόριο και μπαρ, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε μια περιοχή του κέντρου που τον τελευταίο ανεβαίνει γευστικά, έχει δύο... προσωπικότητες.

Μπήκαμε πρώτοι στο «333 & Chef’s Workshop» - εικόνα 2
Οι μίμιμαλ γεωμετρίες του κάτω επιπέδου

Στο «333» ο καφές θα έρχεται­ παρέα με beignets (τα παραδοσιακά λουκουμαδάκια της Νέας Ορλεάνης). Τα beignets μαζί με τα pancakes παίζουν κεντρικό ρόλο και στις επιλογές του brunch, όπου θα βρεις από τσουρέκι-french toast με αβγό ποσέ, σολομό και αβοκάντο και pancake με γλυκιά πίκλα από baby καρότο με κρέμα τζίντζερ μέχρι μια δική τους εκδοχή του sloppy Joe. Η κουζίνα, την οποία έχει αναλάβει ο Νίκος Μικρόπουλος, έχει μεσογειακή βάση και fusion διαθέσεις και αγαπά ιδιαίτερα τα ζυμαρικά – άκουσα για λινγκουίνι με απάκι, Σαν Μιχάλη και αβγό ποσέ, άκουσα και για κόκορα που σιγομαγειρεύεται με κρασί και μετά αλλάζει «παράδοση» και γίνεται stir fried προτού σερβιριστεί με ζυμαρικά και μπισκ γαρίδας, για να σας πω περισσότερα όμως θα πρέπει να τα δοκιμάσω. Την πρόταση συμπληρώνει μια λίστα 30-40 προτάσεων με οργανικά-βιολογικά κρασιά από τον ελληνικό, το γαλλικό, τον ιταλικό και τον ισπανικό αμπελώνα, που έχει επιλέξει ο Σπύρος Νομικός, ενώ τα κοκτέιλ έχουν αναλάβει οι Ξενοφώντας Σόφτης και Θανάσης Τακίρης.

Μπήκαμε πρώτοι στο «333 & Chef’s Workshop» - εικόνα 3

Το πράγμα δεν σταματάει εδώ. Στο επάνω επίπεδο «κρύβεται» ένα ακόμη concept, το «Chef’s Workshop», με ένα cosy τραπέζι για δεκατέσσερα άτομα, το οποίο θα φιλοξενεί από τον επόμενο μήνα θεματικά διαδραστικά events, wine/cocktail pairings και pop up εμφανίσεις γνωστών σεφ της αθηναϊκής και όχι μόνο σκηνής (σε τερέν ιαπωνικό, μοντέρνο μεξικάνικο, γκουρμέ streetfood κ.ά.). Για να δούμε...

φωτό: Ανέστης Παπακωνσταντίνου

Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Σύνταγμα, 2103311436, 6907526839.

Μπήκαμε πρώτοι στο «333 & Chef’s Workshop» - εικόνα 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.