Ένα «Αφρόψαρο» κομψά θαλασσινό

Το καινούργιο ψαρο-εστιατόριο του Νέου Ηρακλείου εκτός από μια σκορπίνα σε κριθαρότο ή ένα μπακαλιάρο φρικασέ, έχει κι ένα ροφό σε… graffiti.

Ένα «Αφρόψαρο» κομψά θαλασσινό

Το καινούργιο ψαρο-εστιατόριο του Νέου Ηρακλείου εκτός από μια σκορπίνα σε κριθαρότο ή ένα μπακαλιάρο φρικασέ, έχει κι ένα ροφό σε… graffiti.

Ένα «Αφρόψαρο» κομψά θαλασσινό - εικόνα 1

Το «Αφρόψαρο», που έκανε πριν από λίγο καιρό πρεμιέρα στο Νέο Ηράκλειο, συνδυάζει αποχρώσεις του γκρι με φυσικό ξύλο, ενώ η θαλασσινή του κατεύθυνση αποτυπώνεται με κομψά artworks και φωτιστικά-κιούρτους. Ο μεγάλος καπιτονέ καναπές τραβάει το βλέμμα με το navy blue χρώμα του, ενώ ακριβώς από πάνω του οι καθρέπτες με τα στόρια θυμίζουν παράθυρα και σου επιτρέπουν να… κρυφοκοιτάξεις στην ανοιχτή κουζίνα με τον μεγάλο γρανιτένιο πάγκο ακόμη κι αν την έχεις πλάτη. Η αυλή με τα ασπρόμαυρα, σε στιλ σκακιέρας πλακάκια, έχει κι εκείνη τη θαλασσινή της πινελιά –ένα χαρακτηριστικό γκράφιτι του Ελληνοαμερικανού Alex Martinez (aka Shine).

Ένα «Αφρόψαρο» κομψά θαλασσινό - εικόνα 2

Το μενού, το οποίο έχει επιμεληθεί ο πολύ καλός Γιάννης Στανίτσας, χωρίς να υπολείπεται σε κλασικές ψαροπροτάσεις, έχει πρωτότυπες ιδέες που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον: η κολεξιόν ξεκινάει από αλίπαστα, όστρακα, ταρτάρ και καρπάτσιο και συνεχίζει με αθερίνα σαγανάκι, τραχανόπιτα με γαρίδες, κριθαρότο σκορπίνας, φιλέτο μπακαλιάρου φρικασέ, όπως και ψητό ψάρι, το οποίο θα διαλέξεις κάνοντας μια βόλτα μέχρι τη μαρμάρινη ψαριέρα.

Μαρίνου Αντύπα 62-66, Νέο Ηράκλειο, 2102723000.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.