Το Κουκάκι και τα επτά… φραγκόσυκα

Το «7Cactus», που άνοιξε πρόσφατα στη Δημητρακοπούλου, έχει σάντουιτς και πιάτα με ελληνικά τοπικά προϊόντα. Έχει και μια αυλή με φραγκοσυκιές.

Το Κουκάκι και τα επτά… φραγκόσυκα

Το «7Cactus», που άνοιξε πρόσφατα στη Δημητρακοπούλου, έχει σάντουιτς και πιάτα με ελληνικά τοπικά προϊόντα, και μια αυλή με φραγκοσυκιές.

Το Κουκάκι και τα επτά… φραγκόσυκα - εικόνα 1

Άνοιξε πριν από λίγο καιρό στο Κουκάκι και αυτοπροσδιορίζεται ως «Greek street deli». Μοντέρνο, μικρούλι, χαριτωμένο, το «7Cactus» ξεκινάει από τις 8 π.μ. με καφέ, φρέσκους χυμούς και πρωινά με τοπικά χρώματα. Οι λαλαγγίδες κι οι τραβηχτές πίτες από τη Μάνη ή μια αιγαιοπελαγίτικη φρουτάλια σε βάζουν στο κλίμα από νωρίς, αλλά έπεται συνέχεια. Μέχρι τις 6 μ.μ. μπορείς να καθίσεις στην αυλή με τις φραγκοσυκιές (έχει και πολύ χαριτωμένα ασορτί μαξιλαράκια) και να δοκιμάσεις από μια πατατοσαλάτα με σύγκλινο και φραγκόσυκο μέχρι σουτζουκάκια ρεβιθιού γεμιστά με μους φέτας, ένα μουσακά με ψητές πατάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, μοσχαρίσια ουρά και καπνιστό μετσοβόνε ή μια λαδένια Κιμώλου. Μπορείς επίσης να πάρεις στο χέρι τάρτες και σάντουιτς. Τη γευστική επιμέλεια έχει ο food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης, που είναι γνωστός και ως Cool Artisan. Περισσότερα θα σας γράψουμε μόλις το δοκιμάσουμε.

Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι, 2130452865.

Το Κουκάκι και τα επτά… φραγκόσυκα - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.