6 νέα κρεατικά σενάρια προ των πυλών

Με το που μπαίνει η χειμερινή σεζόν το κρέας, που όλα δείχνουν ότι θα είναι και φέτος δυνατή τάση, ξεκινάει… επέλαση, ρίχνοντας στο τραπέζι ιδέες διαφορετικών κατευθύνσεων.

6 νέα κρεατικά σενάρια προ των πυλών

Με το που μπαίνει η χειμερινή σεζόν το κρέας, που όλα δείχνουν ότι θα είναι και φέτος δυνατή τάση, ξεκινάει… επέλαση, ρίχνοντας στο τραπέζι ιδέες διαφορετικών κατευθύνσεων.

6 νέα κρεατικά σενάρια προ των πυλών - εικόνα 1

1. Εστιατόριο Φάρμας Μπράλου – the sequel
Έχοντας κάνει δυνατή αρχή πέρυσι με το Steak Bar που δημιούργησε εντός του γευστικού πολυχώρου Υοlenis Flagship Store, η Φάρμα Μπράλου του Δάμη Πειθή αποφάσισε να αλλάξει διεύθυνση και να αυτονομηθεί, παραμένοντας όμως στο Κολωνάκι. Το κρεοπωλείο της άνοιξε την περασμένη Τετάρτη στο νούμερο 9 της Μηλιώνη^ η σχάρα με τα κάρβουνα αγκαζέ με τη ροτισερί με τις σούβλες της ημέρας θα έρθουν λίγο αργότερα ακριβώς δίπλα του. Το εστιατόριο, την επιμέλεια της κουζίνας του οποίου κρατάει ο Μιχάλης Νουρλόγλου, καταλαμβάνει το χώρο του παλιού «Πρυτανείου» και προβλέπεται ν’ ανοίξει γύρω στα μέσα Οκτωβρίου. Στη νέα του έδρα θα ξεκινάει από νωρίς με προτάσεις πρωινού/brunch, κι εκτός από τη μεγάλη γκάμα των δικών τους κρεάτων, το μενού, επεκτείνοντας τις κρεατολαγνικές του αναζητήσεις, θα περιλαμβάνει και διάφορες άλλες προτάσεις από όλο τον κόσμο.

6 νέα κρεατικά σενάρια προ των πυλών - εικόνα 2

2. «Τhe Steak Bar by Kiku» στον πολυχώρο της «Yoleni's»
Ένας κρεατικός κύκλος έκλεισε, ανοίγει όμως ένας καινούργιος, με το Υοleni’s Flagship Store να εγκαινιάζει και επίσημα σε λίγες μέρες τη συνεργασία του με το κρεοπωλείο Carnicero meat & delicatessen (με έδρες στο Ψυχικό και στη Νέα Ερυθραία) και τον όμιλο «Kiku». Το καλό ελληνικό είναι ο πρωταγωνιστής και στο νέο εστιατόριο του πρώτου ορόφου, το οποίο θα λέγεται «The Steak Bar by Kiku» κι η σάλα έχει μεγαλώσει σε μέγεθος κι έχει αλλάξει ελαφρώς στιλ, πλέκοντας στοιχεία του κρεοπωλείου και της αισθητικής των «Kiku» με τον ρουστίκ χαρακτήρα του γνωστού πολυχώρου. Σεφ θα είναι ο Αχιλλέας Παπαχρήστου, ο οποίος συνεργάζεται χρόνια με το Carnicero, ο κατάλογος θα έχει πληθώρα από επιλογές, αριθμώντας γύρω στις 35 προτάσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα να διαλέξει κανείς ό,τι θέλει από την βιτρίνα των κρεάτων, και για συνοδεία θα υπάρχουν κρασιά, μπίρες και αναψυκτικά – όλα ελληνικά. Θα λειτουργεί καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 μ.μ.

6 νέα κρεατικά σενάρια προ των πυλών - εικόνα 3

3. «Τηλέμαχος» με μπουτίκ κρεάτων και… deli-σουβλάκι
Κρεατικά νέα τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στην Κηφισιά έχουν και τα αδέρφια Γιώργος και Κώστας Τσιλιγκίρης. Στην μεν στοά της Πανεπιστημίου, στα αριστερά της εισόδου του ο «Τηλέμαχος Αthens» αυτή τη στιγμή διαμορφώνει τη δική του μικρή boutique κρεάτων που θα ανοίξει τις πόρτες της στις αρχές Οκτωβρίου και όπου θα μπορεί κανείς να αγοράσει για το σπίτι τα κρέατα της ράτσας Fassona Piemontese από την ιστορική Macelleria Oberto (από το 1965) που προτείνουν και στο εστιατόριο. Εκτός από T-Bone, μπριζόλες και φιλέτα για τη σχάρα, αλλά και κρέατα για την κατσαρόλα, στο καινούργιο αυτό μαγαζί θα πωλούνται και αλλαντικά και πατέ από τη συλλογή του χάι χασάπικου της Αlba, καθώς επίσης και τα κρασιά που εισάγει ο «Τηλέμαχος» από την Νότιο Αφρική, τη Νέα Ζηλανδία και τη Γαλλία και ετικέτες μικρών Ελλήνων οινοπαραγωγών. Στην Κηφισιά τώρα, στoν χώρο του «Τηλέμαχου BBQ» στην οδό Φραγκοπούλου λίγο αργότερα, κατά πάσα πιθανότητα γύρω στα τέλη του ίδιου μήνα, θα μας συστηθεί το «Τηλέμαχος Καλαμάκι», μια deli-σουβλακερί με ψαγμένα καλαμάκια και χειροποίητους γύρους από το χασάπικο του «Τηλέμαχου», ένα νέο concept πιο καθημερινού τύπου, πιο οικονομικό, με χαλαρό, φιλικό στιλ.

6 νέα κρεατικά σενάρια προ των πυλών - εικόνα 4

4. Κρεατική στροφή για το «Mimaya»
Το «Mimaya» της Γλυφάδας γίνεται «Roasted by Mimaya» και μπαίνει επισήμως στο ψητό. Κάποια συστατικά της γενναιόδωρης, με μεσογειακό ταμπεραμέντο κουζίνας στην οποία ο Μιχάλης Ηρωγλίδης μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, θα τα βρείτε και στο νέο concept, που χτίζει... κρεάτινους πύργους –δεν κάνουμε πλάκα, στο μενού οι μεγάλες παρέες θα ανακαλύψουν έναν «ουρανοξύστη ψητών κρεάτων»– κι έχει για πρωταγωνιστές πολίτικα κεμπάπ, μπέργκερ, κορτεζίνες και παϊδάκια κοτόπουλου, μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες, flank και tri tip. Τα ορεκτικά θα κινούνται κυρίως σε ελληνικό άξονα, με φέτα μπουγιουρντί, ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, γραβιέρες σαγανάκι, καβουρμά με τηγανητό αβγό, δεν θα λείπουν όμως, και τώρα που το εστιατόριο της Μάρκου Μπότσαρη αλλάζει γευστική στρατηγική, ένα ριζότο ή μια καρμπονάρα. Ο χώρος, που από το μαύρο πλέον προτιμά το λευκό, είναι επίσης αρκετά διαφορετικός. Η κουζίνα, πλαισιωμένη με μια βιτρίνα-ψυγείο, είναι πιο ανοιχτή για να επικοινωνεί με τη σάλα, τα μαρμάρινα τραπέζια εναλλάσσονται με ξύλινα και μαζί με τα λευκά πολυθρονάκια δίνουν μια αίσθηση μοντέρνα και cosy. Το «Roasted by Mimaya» θα μας συστηθεί τις επόμενες ημέρες.

6 νέα κρεατικά σενάρια προ των πυλών - εικόνα 5

5. Ηit the road, «Spit Jack»
«Spit» είναι η σούβλα και «Spit Jack» το μηχανικό σύστημα (ή ο άνθρωπος, γιατί μπορεί να είναι και χειροκίνητη) που την περιστρέφει. Είναι και το όνομα του νέου κρεατο-κεντρικού μαγαζιού που έχουν στα σκαριά ο Γιώργος Μελισσάρης, ο Γιάννης Μωράκης και ο Γιώργος Κανελλόπουλος και που, όπως και οι άλλοι γευστικοί ένοικοι της οδού Σκούφου, όπου και θα το πρωτογνωρίσουμε μέσα στον Οκτώβριο, θα είναι μικρό, περίπου είκοσι θέσεων. Στη ροτισερί, που θα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, θα αργογυρίζουν κοτόπουλα, πάπιες και γουρουνόπουλα. Για συνοδεία θα υπάρχουν δύο σαλάτες, σάλτσες, επιλογές σε πατάτες, καθώς και καμιά τριανταριά μπίρες από όλο τον κόσμο. Ο υπό διαμόρφωση χώρος, σε σύγχρονο στιλ, θα είναι… δερματόστικτος. Το ντεκόρ του αντλεί την έμπνευσή του από την κουλτούρα του τατουάζ. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά, μένει να το δούμε.

6 νέα κρεατικά σενάρια προ των πυλών - εικόνα 6

6. Τα μπέργκερ του Όλι και του Σταν
Το «Χοντρός-Λιγνός», το μικρό χαμπουργκεράδικο-αδερφάκι του κεμπαμπτζίδικου «Κυρ Αρίστου», της θαλασσινής «Ψιψίνας» και του μακαρονάδικου «Ακάκιος», των Παναγιώτη Γιαννακόπουλου και Νίκου Καλιακάτσου –που έχουν στήσει μια μικρή γευστική αποικία στην οδό Ζησιμοπούλου στο Παλαιό Φάληρο– αλλάζει από αυτή τη σεζόν. Αν νωρίτερα κάποια από τα μπέργκερ που πρότεινε βρίσκονταν πιο κοντά στο ελληνικό στοιχείο που χαρακτηρίζει και τα υπόλοιπα μαγαζιά (βλ. εκδοχές με χοιρινό μπριζολάκι, π.χ. ή… γιαουρτλού), τώρα που στο concept πλέον συμμετέχει ενεργά και ο Μιχάλης Τάσσης του «Cosa Nostra», η αμερικάνικη στάμπα θα είναι έντονη, τόσο στο ντεκόρ, όσο και στις προτάσεις του φαγητού, ενώ στον εξωτερικό χώρο θα υπάρχει πλέον και μπαρ για κοκτέιλ. Τα καινούργια μπέργκερ θα αντικατοπτρίζουν διαφορετικές αμερικάνικες κουλτούρες/επιρροές, οπότε στη νέα βερσιόν του χώρου το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμη αποφασιστεί (αν και μάλλον θα είναι και πάλι εμπνευσμένο από το κωμικό ντουέτο Σταν Λόρελ και Όλιβερ Χάρντι), θα τρως μπέργκερ με μεξικάνικες και ιταλικές αναφορές, cheesesteaks αλά Σικάγο, αλλά και tuna melt.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.