Κρεατική στροφή για το «Mimaya»

Το «Mimaya» της Γλυφάδας γίνεται «Roasted by Mimaya» και μπαίνει επισήμως στο ψητό.

Κρεατική στροφή για το «Mimaya»

Το «Mimaya» της Γλυφάδας γίνεται «Roasted by Mimaya» και μπαίνει επισήμως στο ψητό. Κάποια συστατικά της γενναιόδωρης, με μεσογειακό ταμπεραμέντο κουζίνας στην οποία ο Μιχάλης Ηρωγλίδης μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, θα τα βρείτε και στο νέο concept, που χτίζει... κρεάτινους πύργους –δεν κάνουμε πλάκα, στο μενού οι μεγάλες παρέες θα ανακαλύψουν έναν «ουρανοξύστη ψητών κρεάτων»– κι έχει για πρωταγωνιστές πολίτικα κεμπάπ, μπέργκερ, κορτεζίνες και παϊδάκια κοτόπουλου, μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες, flank και tri tip. Τα ορεκτικά θα κινούνται κυρίως σε ελληνικό άξονα, με φέτα μπουγιουρντί, ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, γραβιέρες σαγανάκι, καβουρμά με τηγανητό αβγό, δεν θα λείπουν όμως, και τώρα που το εστιατόριο της Μάρκου Μπότσαρη αλλάζει γευστική στρατηγική, ένα ριζότο ή μια καρμπονάρα.

Ο χώρος, που από το μαύρο πλέον προτιμά το λευκό, είναι επίσης αρκετά διαφορετικός. Η κουζίνα, πλαισιωμένη με μια βιτρίνα-ψυγείο, είναι πιο ανοιχτή για να επικοινωνεί με τη σάλα, τα μαρμάρινα τραπέζια εναλλάσσονται με ξύλινα και μαζί με τα λευκά πολυθρονάκια δίνουν μια αίσθηση μοντέρνα και cosy. Το «Roasted by Mimaya» θα μας συστηθεί σε περίπου δέκα ημέρες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.