Ο Μίλτος Αρμένης στην κουζίνα του «Όμικρον»

Ο Ελληνο-ισπανός σεφ που μας σύστησε το… παστέλι σαρδέλας αναλαμβάνει για πρώτη φορά αθηναϊκό εστιατόριο.

Ο Μίλτος Αρμένης στην κουζίνα του «Όμικρον»

Ο Ελληνο-ισπανός σεφ που μας σύστησε το… παστέλι σαρδέλας αναλαμβάνει για πρώτη φορά αθηναϊκό εστιατόριο.

Ο Μίλτος Αρμένης στην κουζίνα του «Όμικρον» - εικόνα 1

Μας έκανε εντύπωση πριν από μερικά χρόνια με τις απρόσμενες γκουρμεδιές που παρουσίασε στον «Ερημίτη» των Παξών, αποσπώντας Βραβείο Ελληνικής κουζίνας, και κερδίζοντας μια θέση ανάμεσα στους τρεις «Νέους ταλαντούχους Σεφ της χρονιάς» στους Χρυσούς Σκούφους του 2016. Το καλοκαίρι που μας πέρασε συνεργάστηκε με το «Delfino Blu Boutique Hotel» στον Άγιο Στέφανο της Κέρκυρας. Τώρα, ο Ελληνο-ισπανός Μίλτος Αρμένης αναλαμβάνει, για πρώτη φορά, ένα αθηναϊκό εστιατόριο: πλέον θα τον βρίσκουμε στο «Όμικρον» του Ομίλου Καστελόριζο, στην Κηφισιά.

Κινούμενα στον άξονα της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, πιάτα όπως οι γαρίδες με κανταΐφι με κουμκουάτ κονφί και γλυκόξινη σάλτσα από ταχίνι και ελαιόλαδο, το τσιγαρέλι με χόρτα και καλαμάρι, το αρνίσιο καρέ στιφάδο με υφές πατάτας ή ο μπακαλιάρος με σταρότο ντομάτας με κρεμμύδι, ελιές και χαλάζι φέτας σου κινούν το ενδιαφέρον με το που παίρνεις στα χέρια σου το καινούργιο μενού, που θα κάνει το ντεμπούτο σε λίγες μέρες, στα μέσα του μήνα. Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα θα επανέλθουμε με τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.