Η yachting κομψότητα του «Sea Spice»

Το νέο θαλασσινό bar-restaurant της Γλυφάδας έχει την κομψότητα ραμμένη στην ούγια και κουζίνα πρωτότυπη, με την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα.

Η yachting κομψότητα του «Sea Spice»

Το νέο θαλασσινό bar-restaurant της Γλυφάδας έχει την κομψότητα ραμμένη στην ούγια και κουζίνα πρωτότυπη, με την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα.

Η yachting κομψότητα του «Sea Spice» - εικόνα 1

Είναι πολύ κομψό αυτό­ το «γιοτ» που έχει δέσει δίπλα στο αδελφό «Pere Ubu» στη Γλυφάδα. Στο επίκεντρο βρίσκεται το εντυπωσιακό μαρμάρινο μπαρ με τα στουλ, τα στιλάτα φωτιστικά και τις τόσο –μα τόσο– γιορταστικές συστοιχίες από φωτεινούς λαμπτήρες επάνω του. Δίπλα του μια στριφογυριστή λευκή σκάλα κάνει ακόμη πιο έντονη την κοσμοπολίτικη θαλασσινή αίσθηση­ κόντρα στο βαθύ blue marine των τοίχων και οι ποικίλες πολυθρόνες –με ταπετσαρία μαρινιέρα ή σκούρα μπλε τετράγωνα μαξιλάρια με λευκά μπουτόν– ολοκληρώνουν αυτό το feeling. Σε παρόμοιο μοτίβο και οι στολές των σερβιτόρων, που φοράνε ποδιές-μαρινιέρα. Η λογική που δεσπόζει στο φαγητό του «Sea Spice» είναι να μοιράζεσαι τα πιάτα με την παρέα σου, με μια κουζίνα η οποία φέρει την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα κι έχει ισχυρό comfort χαρακτήρα, αλλά με διάφορες τσαχπινιές που τη βγάζουν από την πεπατημένη.

Η yachting κομψότητα του «Sea Spice» - εικόνα 2

Να, όπως αυτό το πολύ ωραίο τζατζίκι, πειραγμένο με καρύδα και μαύρο σκόρδο για έξτρα umami, που την επόμενη φορά θα ζητήσω να μου το φέρουν με γαρίδες για να αναδειχτεί ακόμη παραπάνω ο πρωτότυπος εξωτισμός του. Είναι ένα από τα μικρά πιατάκια με τις κρέμες που σου φέρνουν στην αρχή. από αυτές ξεχώρισα επίσης μια πολύ ντελικάτη, βελούδινη και ξινούτσικη ταραμοσαλάτα με κουνουπίδι και μια μεστή, πικάντικη τυροκαυτερή με βάση το μανούρι. Το χαβανέζικο poke είναι ένας ντελικάτος, πολύ εξωτικός συνδυασμός τόνου με αβοκάντο, μάνγκο, φασολάκια και φύκια με ένα ντρέσινγκ από λευκό miso με τζίντζερ και μαύρο σουσάμι.

Το καρπάτσιο λαβράκι έρχεται με ένα νόστιμα καυτερό Bloody Mary κίτρινης ντομάτας. Το αφράτο πόδι βασιλικού καβουριού είναι γλυκο-νόστιμο και όμορφα ξινό. Η comfort ψυχή της κουζίνας εκπροσωπείται με πιάτα όπως οι ζουμερές γαρίδες Αλεξανδρούπολης σερβιρισμένες με πολέντα μαγειρεμένη σε ζωμό ψαριού κι ένα ιδιοφυές σιρόπι κρεμμυδιού γύρω γύρω. τα μύδια αχνισμένα με καρύδα, τζίντζερ, κορίανδρο, μπέικον, καυτερή πιπεριά και γλυκιά σόγια. ή τα homemade ζυμαρικά delicie γεμισμένα με μια ξινούτσικη σάλτσα γαρίδας και σάλτσα κόκκινο «αβγολέμονο» ταραμά.

Η yachting κομψότητα του «Sea Spice» - εικόνα 3

Κορυφαία ανάμεσα στα πιάτα που δοκίμασα τα άψογα ψημένα αλαβάστρινα χτένια με την καραμελο­-καψαλισμένη επιφάνεια πάνω σε μια φανταστική πυκνή σάλτσα από μελάνι σουπιάς, κουνουπίδι και κάρι. Η κουζίνα θα έχει, πάντως, πολλά πιάτα ημέρας που θα εναλλάσσονται ανάλογα με το τι υπάρχει στην αγορά. Η ερεθιστική πάβλοβα, τέλος, με κρέμα αλλά και μαστιχωτή μαρέγκα γιαουρτιού, κόκκινα φρούτα και ωραίο σιρόπι χαμομηλιού με λεβάντα είναι από τις σταθερές αξίες του «Sea spice».

Κύπρου 74, Γλυφάδα, 2121054489. Τιμή: € 30-40.

Περισσότερες πληροφορίες

Sea Spice

Κύπρου 74, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.